Rondella alkotókör kiállítása az Artézi Galériában

Szerző: Rajkó Andrea Fenya

A színesedő őszt az óbudai Artézi Galériában színes kiállítással köszöntik az alkotók. A Mindkért part szimbolikus cím egyben arra is utal, hogy a Duna két partján élő művészet munkáit láthatjuk (Esztergom, Vác, Szentendre, Budapest a lakhelyük). Születési helyük szerint is sokfélék, van, aki a Képzőművészeti Főiskolán, van, aki tanárképzőben szerzett diplomát – közülük talán legismertebb ef Zámbó István autodidakta, aki a Kossuth-díjas Aknay Jánossal alapító tagjai a szentendrei Vajda Lajos Stúdiónak.

Műfajukat tekintve is változatos a bemutatott anyag: olaj és akrilfestmények, elektrografikák (Lisányi Endre), hidegtű technika (Károlyi Zsuzsanna), fotografika (Adorján Attila), kárpit (az ugyancsak Kossuth-díjas Hager Ritta), bronz szobor (Károlyi-Kiss Benedek). A jelenkornak megfelelően stílusuk, ábrázolásmódjuk is többféle, a hagyományos tájképfelfogástól (Árvay Zolta), az ironikus szürrealizmuson át (ef Zámbó István), a geometrikus absztraktig (Sándor József Attila).

Tematikusan is jól elkülöníthetőek a vallási tárgyú festmények, textíliák (Jankovics János László, Mécses Éva Hilda, Garay-Nagy Norbert, Hager Ritta), a tájképek (Árvay Zolta, Károlyi Zsuzsanna) és a nonfiguratív művek (Károlyi-Kiss Máté, Lichner Barbara).

A kiállítás sokrétűsége, változatossága, a különböző vizuális, kép, plasztikai szemléletek az országos tárlatokat idézik, annak ellenére, hogy 15 kiállító művész munkáit láthatjuk.

A kiállítás megtekinthető: 2021.10.27-ig.

Forrás: Artézi Galéria