Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

2021. augusztus 21-29. között szervezik meg a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált Pakson és további hat településen. Az alapító-igazgató, Kovács Zalán László, a közreműködő nagyszerű művészek és az elhivatott társszervezők immár hatodik éve építik egybe a helyiek, az ország és a világ kulturális érdeklődését e rendezvénysorozatban.

A nemzetközi elismertségnek örvendő, kiváló hivatásos és magas színvonalú műkedvelő együttesekben bővelkedő magyar fúvószene ünnepe e fesztivál. Azé a fúvószenéé, amely a koncertélet zenei stílusai mellett hazánk népzenéjében, egyházi kultúrájában és a nemzeti műzenéjében is évszázados tradíciókat képez, valamint a mai jazz is a sajátjaként él vele.

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál a több tucatnyi koncerten túl 6 tábort, 3 versenyt és kiállításokat is jelent. A 2016-ban Paksról induló rendezvény ma már a tolnai város környékének olyan kulturális fesztiválja, amelyen évente mintegy 10.000 hallgató és látogató vesz részt.

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválon 2021-ben fellép többek között Harcsa Veronika jazz-énekes, Mészáros János Elek Csillag Születik-győztes énekes, Vásáry André énekes, Bábel Klára hárfaművész, St. Martin, Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, Anima Musicae Kamarazenekar, Budapest Saxophone Quartet, Police Big Band, Szolnoki Légierő Zenekar, Talamba Ütőegyüttes és természetesen a fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész. Külföldi fellépők Németországból, Ausztriából, Horvátországból, Luxemburgból, Törökországból, Japánból és az Egyesült Államokból érkeznek.

            A Fesztivál fővédnöke: Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

PROGRAMAJÁNLÓ

2021. augusztus 21.          Madocsa                              St. Martin

2021. augusztus 23.          Paks                                     Amima Musicae Kamarazenekar szólistákkal

2021. augusztus 24.          Dunaföldvár                        Police Big Band, Harcsa Veronika, Paco Andreo (USA)

2021. augusztus 25.          Dunaszentgyörgy                Mészáros János Elek és a Cantores Ecclesiae Brass

2021. augusztus 26.          Gerjen                                  Budapest Saxophone Quartet és Vásáry André

2021. augusztus 27.          Tolna                                    Bábel Klára hárfaművész és Tekula Endre kürtművész

2021. augusztus 28.          Kalocsa                                 Hungarian Trombone Camp harsonazenekara

2021. augusztus 29.          Madocsa                              Talamba Ütőegyüttes és a Cantores Ecclesiae Brass

Forrás: Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

,