Négy bemutatóval indul az Orlai Produkciós Iroda évada

Egy vendégjátékokkal és előbemutatókkal teli nyár után bizakodva, sokszínű repertoárral készülünk az őszre: szeptemberben 3 helyszínen 4 premierünk lesz.

A West Enden és a filmvásznon is nagy sikert aratott Amy világa Hernádi Judit és Gombó Viola anya-lánya párosával látható a Belvárosi Színházban, és ugyanitt mutatjuk be Pelsőczy Réka rendezésében Budapest, Te! című zenés városnézésünket az elmúlt évszázad legnagyobb Budapest-slágereivel. Nagy örömünkre és büszkeségünkre velünk nyílik a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga, ahol a Hamis hang című kortárs francia darabot Ujj Mészáros Károly állítja színpadra. Bodor Johanna önéletrajzi regényéből, a Nem baj, majd megértem-ből Szikszai Rémusz készített előadást, ezt a 3K Kulturális Központban játsszuk először.

Főszerepben: Hernádi Judit

Az Amy világa egy szívbemarkoló történet az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről, amelynek főszerepeit Hernádi Judit és Gombó Viola alakítják David Hare darabja az önfeláldozó szeretetről, a felnőtté válás és a művészlét nehézségeiről szól. És mivel a főhős színésznő, természetesen beleshetünk a kulisszák mögé is, a színházi és filmes művészek világába, ahol a mindennapos csalódás és fájdalom elől a legtöbben ügyes kis élethazugságokba menekülnek. Az Amy világa tele van finom humorral, megértéssel, bölcsességgel, emberszeretettel, és a legfontosabb emberi kérdésekre világít rá. Valló Péter rendezésében Hámori Ildikót, Kardos Róbertet, Dékány Barnabást és Zakariás Mátét láthatják.

Sajtóbemutató: 2021. szeptember 4. 19.00, Belvárosi Színház

Hamis hang-bemutatóval nyit a Rumbach utcai zsinagóga

A Didier Caron drámája egy feszült, óramű pontosságú kamaradarab krimibe illő fordulatokkal, amelyben a sokáig egyszerű rajongónak hitt fiatalember nem csupán álmaitól és önbecsülésétől fosztja meg a világhír küszöbén álló karmestert, hanem felidézi a 20. század legsötétebb napjait is. A Hamis hang rendezője Ujj Mészáros Károly, az előadásban Vasvári Csabát és Nagy Dániel Viktort láthatják. A produkció tavaly nyáron elkészült, a hivatalos bemutatót azonban a járványhelyzet késleltette. A Hamis hang állandó budapesti játszóhelye egy egészen egyedülálló helyszín, az évekig tartó felújítás után ismét a régi fényében tündöklő Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga.

Sajtóbemutató: 2021. szeptember 13. 20.00, Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga

Hamis hang @ Takács Attila

Bodor Johanna önéletrajzi regénye színpadon

Bodor Johanna 2014-ben megjelent önéletrajzi regénye, a Nem baj, majd megértem felkavaró és felszabadító őszinteségű mű. Főhőse, a tizenhét éves Johanna, a bukaresti balettintézet ígéretes növendéke, egyedül marad Ceaușescu Romániájában. Döntéseket kell hoznia, pedig csak rossz és még rosszabb közül választhat. Miközben mindent kockára tesz, hogy semmit és senkit se veszítsen el, észrevétlenül elveszíti önmagát. A nyolcvanas évek diktatúráját megidéző történet egy abszurd és kegyetlen korszak lenyomata. Egy korszaké, amelyben felnőni pusztító és amit túlélni felemelő. Az élettapasztalatból adódó hitelesség garanciája a rendező, Szikszai Rémusz, aki az előadás szövegváltozatát Ari-Nagy Barbarával készítette el. A színpadon Bánfalvi Esztert, Ötvös Andrást, Kerekes Évát, Gyabronka Józsefet láthatják.

Sajtóbemutató: 2021. szeptember 23. 19.00, 3K Kulturális Központ

Nem baj, majd megértem @ Takács Attila

Száz év legnagyobb budapesti slágerei a Belvárosi Színházban

A pesti sláger, a pesti duma és persze a pesti vicc legenda. De nem ám olyan, ami a múlt ködébe vész! Nagyon is él mindegyik, és erről Önök is meggyőződhetnek, ha eljönnek zenés városnézésünkre. A Budapest, Te! a mi vallomásunk a városhoz és lakóihoz. Ez az előadás rólunk és nekünk szól, ezért személyes hangvételű kisfilmeket készítettünk, amelyekből megismerhetik az alkotók Budapesthez, a város számukra fontos helyszíneihez kapcsolódó történeteit. A hetente jelentkező sorozat epizódjait YouTube-csatornánkon, ide kattintva nézhetik meg. Pelsőczy Réka álmodta meg és rendezte az előadást, a színpadon Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Péter Kata, Takács Zalán, Nagy Dániel Viktor, Gombó Viola, Börcsök Olivér énekel, táncol és sztorizik, a zenét Wagner-Puskás Péter szolgáltatja.

Sajtóbemutató: 2021. szeptember 29. 19.00, Belvárosi Színház