Kortárs kiállítással és rengeteg gyerekprogrammal fordul rá az augusztusra a Kultkikötő

Bár a legtöbben a színházi és zenei események kapcsán gondolnak a Kultkikötőre, az ország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválján kiállításokat és gyerekprogramokat is szerveznek: július végén indul az Áramlatok című kortárs kiállítássorozat, míg a Mesés Kikötő programjai nem kevesebb, mint heti hét alkalommal várják a Balaton-parton élő vagy nyaraló közönséget.  

Áramlatok kiállítássorozat

Hosszú idő után újra a kortárs művészet színtere lesz a balatonboglári Vörös és Kék kápolna, ahol július végén Áramlatok címmel kiállítás-sorozatot szervez a Kultkikötő.

Július végétől szeptember elejéig Baksai József és Kondor Attila kiállítása, majd szeptembertől Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán közös tárlata várja a friss művészeti irányzatok iránt fogékony látogatókat. 

A július 29-én nyitó és szeptember 5-ig látogatható, Az üdvösség útjai címmel szervezett tárlat a Vörös és a Kék kápolna egykori funkciójára utal vissza. „A kiállító művészek az épületek szakrális auráját használják ki, amikor meditatív festményeikkel és egy monumentális videófilmmel belső utazásra invitálják nézőiket” – mutat rá Muladi Brigitta, a kiállítás kurátora.

A transzcendens és a filozófia lételméleti kérdéseit feszegető tárlatnak keresve sem találhattak volna ideálisabb közeget a szervezők: Balatonboglár emblematikus helyszínén minden feltétel adott ezeknek a belső szemlélődést és elmélyülést támogató alkotásoknak a befogadáshoz.
A sorozat következő tárlata szeptember elejétől Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán szereplésével, a „popartos” és az absztrakt tájkép friss, eredeti formáit mutatja be.  

Mesés Kikötő

Gyakorlatilag a vakáció kezdetétől egészen nyár végéig megszakítás nélkül zajlanak a programok a Mesés Kikötőben is. A Kultkikötő „gyermekrészlege” heti hét alkalommal várja a legkisebb nagyérdeműt. Az igényes gyerekprogramok a balatonföldvári, balatonszárszói, balatonboglári és balatonfenyvesi helyszíneken valósulnak meg. Minden héten keddtől vasárnap délelőttig olyan, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő fellépők látogatnak a helyszínekre, mint Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, a Kereplő Színház, az Aranyszamár Bábszínház vagy a Rutkai Bori Banda.

A soron következő hétvége ezen a fronton különösen izgalmasnak ígérkezik: Szilas Miklós mesés zenejátékában a tihanyi várból eltűnt Levendula királylány kalandjai elevenednek meg, míg Balatonszárszón most pénteken (07.23.) láthatja először a közönség a Csukás Mese című darabot.

További gyerekprogramok a Kultkikötőben.

Forrás: Kultkikötő