A kortárs művészet segítségével fejezhettük ki magunkat az idei Gallery Weekend Budapesten – 35 galériatúra, 329 kiállított műtárgy, 51 művész

Június harmadik hétvégéjén megtapasztalhattuk, miről is szól a kortárs művészet. A Kortárs Galériák Egyesülete által hetedik alkalommal megrendezett Gallery Weekend Budapest (GWB) eseménysorozat keretein belül a kortárs művészettel lezártuk a bezártságot, és megnyitottuk személyiségünk azon oldalát, amely önkifejezésünk elmélyítésében nyújtott segítséget.

A Gallery Weekend Budapest idén is igazán különleges kiállításokkal és programokkal kedveskedett a művészetszerető és azzal ismerkedő közönség számára. A 3 napos esemény alatt közel 1000 látogató 329 műtárgyat vett szemügyre 51 művésztől Budapest 14 vezető hazai kortárs magángalériájában.

A kortárs művészettel való személyes találkozás, és a művek megtekintése olyan világba csöppentett bennünket, amellyel a mindennapok során nem kerülünk kapcsolatba. Ahogy nézőként minden egyes művész felfedezése, műalkotás megtekintése, kiállítás látogatása éterünk egy, számunkra korábban ismeretlen szeletének megismerését jelenti, úgy az alkotók számára is minden egyes mű egy felfedezés.  

„Óriási örömmel tölt el bennünket, hogy az emberek érdeklődése töretlen a kortárs művészet iránt. Bízunk benne, hogy a galériák által gondosan összeállított tárlatok segítettek az embereknek abban, hogy egy picit újra kitágítsák a világukat, amely az utóbbi időszakban eléggé beszűkült. Reméljük, hogy mindenki feltöltődött a művészet által és pozitív érzésekkel, gondolatokkal tért haza” – nyilatkozta Taller Ágnes, a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke. „Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a résztvevő galériáknak, illetve támogatóinknak, hiszen nélkülük ebben az évben sem jöhetett volna létre a Gallery Weekend Budapest.”    

A galériák az év további részében is szeretettel és izgalmasabbnál izgalmasabb kiállításokkal várják az érdeklődőket. Engedjük hát a továbbiakban is, hogy a kortárs művészet hasson ránk!

További információk:

Web: https://www.galleryweekendbudapest.com/

Facebook: https://www.facebook.com/galleryweekendbudapest/

Instagram: https://www.instagram.com/gallery_weekend_budapest/