COME CLOSER – a RANDOM csoport galérianyitó kiállítása a DOKUBROM – RANDOM GALÉRIÁBAN

A RANDOM kortárs fotográfusok csoportja új galériával színesíti a Bartók Béla út kulturális életét. Fuzionálva a Dokubrom (Fortebolt) Galériával DOKUBROM – RANDOM GALÉRIA néven nyitja meg új kiállítóterét a Bartók Béla út 33-ban, amelynek első kiállítása COME CLOSER címmel az elmúlt kritikus időszak alatt született fotómunkákból nyújt tematikus válogatást.

Mészáros László: Insomnia

A „COME CLOSER” című nyitókiállításon a RANDOM tagjainak legújabb munkái láthatók, melyek a pandémia időszakában, a személyes és gyakran mentális elszeparáltság időszakában, a belső figyelem állapotában készültek. Az alkotások az izoláltságból felébredve, fellélegezve reflektálnak az intimitás, a fizikai közelség, a személyes tér és privát szféra, az önkép és identitás, illetve a meditatív megfigyelés, a természetbe olvadás motívumaival.

Mucsy Szilvia: Sape of Light, 2020

Sárvári Zita, a kiállítás kurátorának szavait idézve:

„Sokan sokféleképpen éltük meg a pandémia kényszeredetten hosszúra nyúlt időszakát. Eltávolodni mindattól, ami addig természetes volt és magától értetődő sokszor jelentett kihívást. Sokat tanultunk ebben az időszakban magunkról, a világ, a társadalom, az intézmények és az egyén működéséről, a kapcsolatainkról, az érzelmeinkről, a kötődéseinkről, a munkánkról, a hivatásunkról, a vágyainkról, a szükségleteinkről. Sok alkotót ihletett meg a váratlan helyzet és adott egyéni választ a problémára műalkotásokon keresztül.

Pataki Vukov Ágnes: Secret Garden, 2020

A RANDOM legújabb csoportos kiállításán 15 alkotó egyéni válaszával találkozhat a közönség az apró kiállítótérben a belső vízióktól és technikai kísérletezésektől a konkrét dokumentarizmuson át az elvont fragmentumokig. Az egymástól stilisztikailag és tartalmilag is teljesen eltérő egyéni alkotói látásmódok egy ponton találkoznak: mindegyik alkotó a legkézenfekvőbb dolgokkal dolgozott ez alatt az időszak alatt: szűkebb és közvetlen környezetével, az otthonával, az otthona körüli természeti helyekkel és az abban természetesen megtalálható tárgyakkal, emellett önmagával: saját testével és pszichéjével.”

Sprenc Balázs: Korlátozó tényezők, 2021

A július 2-án nyíló DOKUBROM – RANDOM Galéria izgalmas kiállításokkal, workshopokkal, szakmai előadásokkal várja a fotográfia iránt érdeklődőket.
A galéria a Szatyor Artspace együttműködésével valósul meg.

Telkes Tímea: Sometimes Something from Rebuild, 2021


 

Kiállító művészek:

Diósi Máté, Földes Bori, Fuszka Nikol, Mészáros László, Kolozsi Bea, Mucsy Szilvia, Pataki Vukov Ágnes, Polgár András, Sioréti Gábor, Somogyvári Kata, Sprenc Balázs, Szami, Telkes Tímea, Urbán Ádám, Varga Balázs

Varga Balázs: Untitled (Busó portré #1)

A megnyitó időpontja: 2021. július 2. 19:00 óra

1118, Budapest, Bartók Béla út 33.

Facebook esemény: https://fb.me/e/2lijhV7aq

Forrás: DOKUBROM – RANDOM GALÉRIA