Újra láthatók a Recirquel előadásai Magyarországon – A társulat legújabb produkciójával, a Solus Amorral nyit újra a Müpa Fesztivál Színháza

A Recirquel előadásaival nyitja meg újra kapuit a nézők előtt a Müpa Fesztivál Színháza mintegy féléves szünetet követően. Június 25. és július 4. között összesen kilenc alkalommal állítják színre a társulat produkcióit: a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amort, valamint az ember és az anyaföld kapcsolatát kutató My Landet. A kortárs táncot a cirkuszművészettel egyesítő, Vági Bence rendezte cirque danse előadásokra már kaphatók a jegyek.

Solus Amor © Bálint Hirling

Tavaly ősszel debütált a Recirquel legújabb produkciója, a Solus Amor, amelyet mindössze néhány alkalommal láthatott a magyar közönség. Most, a produkció májusi nemzetközi premierjét követően Magyarországon is újra színpadra állítják a Vági Bence rendezte előadást: június 25-én ezzel a produkcióval nyit újra a Müpa Fesztivál Színháza.

A Müpa nyári programjainak sorában nemcsak a Solus Amort, hanem a társulat nagysikerű My Land című előadását is újra láthatja a nagyérdemű. Július 4-éig összesen kilenc alkalommal mutatják be a Recirquel darabjait. Mindkét előadás annak a Vági Bence rendezte trilógiának a része, amely az emberi lét különféle dimenzióit kutatja. Az előadásokat a közös vezérmotívumon túl még szorosabban köti össze a társulat sok éves alkotói-művészeti folyamata során megteremtett műfaj, a cirkuszművészetet a modern tánccal ötvöző cirque danse.  

Solus Amor © Bálint Hirling

A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amor című előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt. Ezt az időtlenséget fejezi ki a színpadi tér is: a szereplőkkel együtt természeti esszenciaként öleli körül a közönséget, ősi imához hasonlóan vonzza magába a nézőt.

My Land © Mészáros Csaba

A 2018-ban debütált My Land az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. Az előadás a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit. Vági Bence hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket – hagyományokat, szabadságot és szerelmet – kutatva hozták létre a produkciót. Az előadás során a művészek földdel borított színpadról emelkednek fel, középpontba állítva kapcsolatukat saját szülőföldjükkel. A My Land a társulat egyik legsikeresebb produkciója, amely a bemutatója óta számos országban és színházban megfordult teltházas előadásokkal, köztük Európa olyan rangos művészeti fesztiváljain mint az Avignon Le OFF vagy az Edinburgh Fringe, ahol a fesztiválkritikusok 4000 program közül a legjobbnak ítélték az előadást.

A nagyközönség 2021. június 14-én, hétfőn 10 órától válthat jegyet a magyarországi előadásokra a Müpa jegypénztáraiban, valamint online jegyértékesítési felületein.

My Land © Pályi Zsófia

www.recirquel.com

facebook/recirquel

instagram/recirquelcompanybudapest