Díszelőadással indítja a szabadtéri színházi évadot a Kultkikötő – Balatonbogláron a Furcsa Pár című darabbal avatják fel a megújult színpadot

Igazi ünnepi forgatagra számíthatnak azok a nézők, akik jegyet váltanak a Kultkikötő 2021-es évadának nyitányát jelentő Furcsa pár című előadásra. A Csiky Gergely Színház nemrég bemutatott darabját 2021. június 19-én először láthatja szabadtéren a közönség, de más szempontból is különleges lesz ez az alkalom. A szabadtéri bemutató egyúttal színpadavató is lesz: a nézők most először vehetik birtokba a Varga Béla Kulturális Központ megújult külső és belső tereit.

Nagy Viktor, Kultkikötő alapító igazgató (készítette: Gradvolt Endre)

A színpadavató és a szabadtéri bemutató ünnepi hangulata szépen összecseng azzal az emelkedett atmoszférával, ami jelenleg nálunk, a Kultkikötőben uralkodik. Nagyon hosszú ideje nem találkoztunk a nézőinkkel, így önmagában is egy ünnepi alkalomként tekintenénk a nyitóelőadásra, de a körülményeknek és a csillagok együttállásának köszönhetően több okunk is lesz az ünneplésre” – mondta Nagy Viktor.

A Kultkikötő alapító igazgatója hozzátette: reményei szerint Balatonboglár a közelgő díszelőadás és az ünneplés mellett a nagy találkozások helye is lesz majd, annál is inkább, mert a Csiky Gergely Színház hosszú ideje először tér vissza a Balaton-parti településre. A nagy múltú teátrum legendás előadásait évtizedekkel ezelőtt a nyári időszakban Balatonbogláron is bemutatták, így a közelgő előadás egy régi hagyomány felelevenítése is egyben, amelyet a tervek szerint tovább ápolnak majd.

Azt gondolom, hogy hozzánk hasonlóan a nézők is érzik azt, hogy a kultúra gyógyír a léleknek. Bízunk benne, hogy az általunk szervezett előadások, koncertek segíthetnek kiheverni az elmúlt időszak nehézségeit, fájdalmait. A kollégáimmal azon leszünk, hogy a programjainkon minden feltétel adott legyen ahhoz, hogy legalább ideig-óráig megfeledkezzünk a mögöttünk álló időszak küzdelmeiről” – mondta Nagy Viktor.

A Kultkikötő június 19-i nyitánya, a Furcsa pár című előadás után sorban érkeznek a Balaton-parti helyszínekre – Balatonföldvárra, Balatonszárszóra, Balatonboglárra, Balatonfenyvesre és Badacsonyba az önfeledt szórakozásnak és a tartalmas kikapcsolódásnak teret engedő programok, melyek közül a legnagyobb volumenű, nagyszínpadi előadások és koncertek a felújított balatonboglári helyszínen valósulnak meg.

A nyár folyamán itt lép fel a Budapest Bár, a Tátrai Band, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, de emellett a Thália Színház Álmomban megcsaltál című előadása, a Zenthe Ferenc Színház Képzelt beteg című előadása, valamint az Orlai Produkció Válaszfalak című darabja is látható lesz Kern András és Hernádi Judit főszereplésével. Ezen felül egész júliusban és augusztusban lesznek hétvégente gyerekprogramok: többek között a Csukás István meséinek legnépszerűbb karakterei és Boribon is Bogláron „nyaralnak” majd.

Forrás: Kultkikötő