Téli mesevilágot varázsol az otthonokba a Recirquel ünnepi produkciója – December 27-én online látható a Kristály című újcirkusz mese a Müpa Home közvetítésében

© Hirling Bálint

Ünnepi meglepetésként online is bemutatja nagysikerű Kristály című produkcióját a Recirquel. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas előadás a klasszikus téli mesék világába repíti a nézőket, akik a különleges – kifejezetten erre az alkalomra készített – felvételnek köszönhetően, maguk is a lebilincselő történet részeseinek érezhetik magukat. Az előadás a Müpa Home online közvetítésében december 27-én 18 órától ingyenesen megtekinthető.

© Hirling Bálint

Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helye az érzelmeknek, s még kevésbé a melegnek. Tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni: Kristály-ország királynője ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot jégbe fagyasztotta és csillogó, ám jeges falak közé zárkózva kéri számon birodalmának lakóin az egészen a szív mélyéig hatoló fagyos fegyelmet. Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze meg-meg olvasztja a jégtáblákat.

© Hirling Bálint

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát. Az elsőként 2018-ban bemutatott – most felújított és új jelenetekkel bővült – immerzív színházi előadásban a közönség egészen közelről csodálhatja meg a fejük felett elsuhanó artisták lélegzetelállító mutatványait, sőt maguk a nézők is a cirkuszi tér részévé válnak. A társulat ezt az élményt szeretné visszaadni a mostani különleges online bemutatójában is. A kifejezetten erre az alkalomra készített felvételt úgy rögzítették, hogy a nézők a képernyő előtt ülve is azt érezzék, együtt mozognak és lélegeznek a művészekkel – és a mesébe feledkezve együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét a lenyűgöző illúziókkal teli, hóval borított térben.

© Hirling Bálint

Az előadást a kiváló szereposztás mellett sokféle cirkuszi zsánerszám és táncos elem is feledhetetlenné teszi, a Recirquel artistái vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphoptáncosaival lépnek a jeges porondra.

A Hókirálynő szerepében Horányi Juli énekesnő hangja csendül fel, az olykor zord, de annál mulatságosabb udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is jól ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. Horváth Zita és Zsíros Gábor – elsőként a Recirquel legújabb produkciójában, a Solus Amorban összeállt lenyűgöző artista-táncos párosa – gurtni duó számban lesz látható, míg Várnagy Kristóf és Illés Renátó karikán, Wittmann Csilla és Farkas László handvoltizs számmal, Veress Zsanett és Bagdi Gergely handstand zsánerrel, Sergii Materynskyi pedig zsonglőrszámmal kápráztatja el a közönséget. A hip-hop táncosok hadseregét Bedő Gáspár, Bedő István, Demissie Efraim és Fekete Dániel alkotják, a gumiasztal parádés jelenetében Rozsnyói Soma és Nagy Richárd láthatók.

© Hirling Bálint

A produkcióban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi csendülnek fel, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezték, a jelmezeket Kasza Emese tervezte, a díszletek Klimó Péter tervei alapján készültek. Az előadást társrendezője Illés Renátó, társkoreográfusa pedig Zsíros Gábor voltak.

© Hirling Bálint

A Kristály december 27-én 18 órai kezdettel látható először a Müpa Home online közvetítésében, valamint a Müpa YouTube csatornáján. A mindenki számára ingyenesen megtekinthető előadás a bemutató másnapján felkerül a Müpa Médiatárba, ahol január 3-áig regisztráció nélkül szintén térítésmentesen megnézhető.  

© Hirling Bálint

Az előadás online stream-je a következő linkeken lesz elérhető:

https://www.mupa.hu/media/mupa-home

https://www.youtube.com/user/mupabudapest

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1067457073766357/

www.recirquel.com

facebook/recirquel

instagram/recirquelcompanybudapest

© Hirling Bálint

Forrás: Recirquel