Inversedance-Fodor Zoltán Társulat: Bohémélet

Az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat 2020. november 6-án pénteken 19.00 órai kezdettel tartja a Bohémélet című táncszínházi előadás budapesti bemutatóját a Nemzeti Táncszínház nagytermében.

© Csendes Krisztina

Az Inversedance Társulat legújabb bemutatójában az operairodalom egyik legszebb és legtöbbet játszott művét, Giacomo Puccini Bohémélet című operáját állítja táncszínpadra.

© Csendes Krisztina

A darab fiatal művészek életét mutatja be, melyet átsző a szertelen fiatalság, a művészlét keserédes és rögös útja, az elhivatottság, a vágyakozás, a mulatozás, és a szerelem. A fiatalos könnyedség azonban nem tart örökké. A halál pecsételi le azt, mely akarva – akaratlan ott van a mindennapokban, apró, kis dolgokban, a meleget adó papírlapok hamvadásában, a kihunyt gyertya olvadó viaszában, a szoba sötétjében, a szerelemben és az emberi élet törékenységében.

© Csendes Krisztina

Az előadás érdekessége, hogy az opera cselekményét helyenként megtöri egy-egy érzelmi állapot mélyebb kibontása, kiemelése, több aspektusból való ábrázolása. A koreográfia szimbólum-+rendszerekre épül, melyekben keveredik a szürrealista és a klasszikus megjelenítés.

© Csendes Krisztina

Előadja: Inversedance-Fodor Zoltán Társulat és meghívott vendégei

Koreográfus: Fodor Zoltán

Koreográfusasszisztens: Balkányi Kitty

Zene: Giacomo Puccini, Gergely Attila

Fényterv: Fejes Ádám

Szcenika koncepció: Fodor Zoltán

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, és az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány

Az Inversedance: Bohémélet című produkciója: http://www.inversedance.com/hun/produkciok-2/eloadasok/bohemelet/

A Nemzeti Táncszínház lapja: http://tancszinhaz.hu/musor/budapest-bemutato-bohemelet/1113

Jegyvásárlás: https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/budapesti-bemutato-bohemelet-inversedance-fodor-zoltan-tarsulat-120717/697958