Itt a szünet, de nem a Nemzeti Múzeumban! Őszi programajánló az iskolai szünetre

Kedves Látogatók!

A Nemzeti Múzeumban nincsen őszi szünet, ellenben számos programmal várjuk a családokat, érdeklődőket!

A családoknak ajánljuk figyelmébe a családi full house-jegy kombinációt, melynek értelmében 2 felnőtt +1-3 gyermek belépőjegye az állandó kiállításokra 5000 forint a magyar és EGT állampolgárok részére. Minden további gyermek belépőjegye 500 forintba kerül.

Újdonság! A Nemzeti Múzeum mostantól elfogadja a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kártyát, és az Egyszülős kártyát is, melynek értelmében a családi full house-jegy (1 felnőtt +1 gyermek, minden további gyermek 500 forint) magyar és EGT állampolgárok részére 2000 forint! Információt a múzeumi belépőjegyekről itt talál.

Hogyan lehet még izgalmasabb és tartalmasabb a családi feltöltődés? A családi felfedező hátizsákkal! A hátizsák 3300 forintba kerül, célja, hogy a család, a közös időtöltés során új ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodjon a kulturális örökségünkről és jelenkori környezetünkről, úgy, hogy közben a gyermekeik képességeit is felismerhetik, fejleszthetik.
A hátizsákokról bővebb információ, leírás, tematika a Nemzeti Múzeum honlapján található.

© Magyar Nemzeti Múzeum

További programok

Vajon milyen érzés kézbe venni egy szablyát? Valóban rendkívül nehéz volt egy lemezvért? Megállnád a helyed apródként?
Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Páncélsimogató gyermekprogramra 2020. október 29-én 16 órára, aki szívesen kézbe venne egy-egy páncélt, sisakot vagy kardot, és próbára tenné az erejét! A merész vállalkozók megismerkednek a középkori fegyverek titkaival és a fegyverforgatás mesterségével.
További információ és a jegyvásárlás ezen az oldalon található.

Felnőtteknek ajánljuk a Középkori fegyvermustra programunkat 2020. október 27-én 16 órától, melynek keretében a látogatók a Nemzeti Múzeum történeti kiállításában, egy tematikus tárlatvezetés keretében felfedezhetik fel a középkori harcterek és fegyverkészítő műhelyek kevésbé ismert emlékeit. Hogyan készültek a középkori fegyverek? Miként használták a különböző darabokat? Ez mind kiderül a tárlatvezetésen!
A jegyárak és az esemény leírása itt található.

Járványügyi helyzetre való tekintettel további szigorítások esetén a programokat online térben rendezzük meg. Ebben az esetben a regisztráltakat kollégáink e-mailben tájékoztatják. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Nemzeti Múzeum munkatársai a látogatók és a dolgozók biztonsága érdekében fokozottan ügyelnek az egészségügyi szabályok betartására: az épületben kötelező a maszk használata és a kézfertőtlenítés a bejáratnál, ahol lázmérés történik, továbbá a mosdókban kézfertőtlenítő szappanok találhatók. A kiállítási terekben a távolság könnyen betartható, a múzeumi dolgozók ügyelnek arra, hogy ne forduljon elő zsúfoltság, ez igaz a ruhatárra és a büfére is. A múzeum tereit (kiállítás, mosdók, büfé) folyamatosan takarítják.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum

, ,