Tradíció és modernizmus ötvözete bizánci stílusban, kívül-belül

Kortarspr_logo_

Pazar látványt nyújt Magyarország legnépszerűbb vokális énekegyüttese, a Szent Efrém Férfikar új fellépő öltözetében, melyet Hegedűs Zsanett ruhatervezővel közösen álmodtak meg. A Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás által alapított nyolctagú együttes repertoárjában a tradíció mellett a modern, kortárs darabok egyaránt fontosak. Ezt a kettősséget szimbolizálja a méretre készített zakó fazonú ing, ahol az arany színű selyem fénye a görögkatolikus misesálat (orarion) idézi meg, kiragyogva a semlegesen modern szürke színből.

A Hegedűs Zsanett által tervezett ruhák védjegye a személyre szabott tervezés és a finoman kidolgozott részletek. Az AIAIÉ bespoke design termékei az egyediség luxusát adják a magabiztosan stílusos, karakterüket bátran felvállaló személyeknek, mely tulajdonságok a Szent Efrém Férfikar minden tagjáról kivétel nélkül elmondhatók.

A csapat kitűnő megjelenése természetesen csak pluszként járul hozzá ahhoz a professzionális és egyedi hangzásvilághoz, amelyet az együttes 2002 óta rendületlenül képvisel. A Szent Efrém Férfikar kilenc éve rendezi meg az Orientale Lumen – Kelet Világossága sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hallhatók nemzetközileg is ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában. Október 3-án Nektaria Karantzi, görög származású énekesnővel együtt lépnek fel Budapesten. A művésznő azon kevesek egyike, akinek a Görög Érsekség sok kiváló férfikántora és kórusa között lehetőséget adott a sok évszázados bizánci hagyomány bemutatására szerte a világon.

A nagyszabású előadást a kivételes zenei élmény mellett a férfikar megjelenése is biztosan emelni fogja, hiszen eddig csak néhány alkalommal szerepeltek új fellépőruhájukban.

Jegyek elérhetők az alábbi linken keresztül: https://www.jegy.hu/program/theotokos-istenszulo-oltalma-szent-efrem-ferfikar-nektaria-karantzi-gr-orientale-lumen-20203-108565#programInfoTabAnchor

Forrás: Szent Efrém Férfikar

,