3. Blue Danube Filmfesztivál

Végleges a 3. Blue Danube Filmfesztivál műsora. A bécsi vetítések után november 21 és 24 között a Lurdy Moziban  8 vetítésen láthatják az érdeklődök a fesztivál hivatalos versenyprogramját. A fesztivál nyitónapján láthatók az Experimental kategória filmjei, a vetítés után beszélgetünk Emődy Botonddal a diákzsüri experimental szakértőjével. Hazai alkotást először az animációs blokkban láthatunk, Buda Flóra Annától az Entrópia és Hana Yamazakitól a The Act of Breathing kerül bemutatásra. Mindkét film a MOME műhelyében készült.

Az animációs blokk után a közönség Hana Yamazakival is találkozhat. Szombaton, versenyen kívül egy másfél órás olasz összeállítást láthatunk partnerfesztiválunk, a 6. Firenze FilmCorti Festival jóvoltából az Olasz Kultúrintézet támogatásával. A vetítés után Francesco  Borchi a The Last Lesson című film rendezője a fesztivál vendége. Oláh Kata és Csukás Sándor már elismert dokumentumfilmje, a Mignon is szombaton lesz látható, a film után beszélgetés lesz az alkotókkal. A szombat esti rövidfilmprogram több filmje foglalkozik a szülő-gyerek kapcsolattal, ezért a vetítés után vendégünk lesz Ficza János Révkomáromból, az Apu-kalipszis blog szerzője. Vasárnap este a fikciós rövidfilmek között szerepel Molvay Norbert: Jövő szerdán-ja, a rendezővel beszélgethetünk a film után.

Műsoron lesz a 2018-as Arany Pálmás rövidfilm – All These creatures, a 2019-es Oscar díjas rövidfilm – Skin, 2018-as Oscarra jelölt dokumentumfilm a Black Sheep, továbbá összesen 8 olyan alkotás, amelyet az Európai Filmakadémia díjára jelöltek, köztük a Watermelon Juice című spanyol rövidfilm, amely még most is versenyben van a legjobb 5 között a díjért. A vetítések minden nap 18:00 és 20:00 órakor kezdődnek a Lurdy-ház mozijának 6-os termében, az olasz blokk szombaton 16:00-kor kezdődik, a 20 órás vetítés mindig fikciós rövidfilmeket mutat be. A jegyár minden vetítésre 990 Ft, megvásárolható a helyszínen vagy előzetesen online is. A szombati napra napijegy váltható 2019 Ft-ért, a teljes fesztiválbérlet ára 3990 Ft.

A részletes program elérhető a fesztivál honlapján és a facebookon, mindkét helyről el lehet jutni az online jegyvásárláshoz is. 

www.bluedanubefilmfestival.hu

www.facebook.com/bluedanubefilmfestival/

https://www.facebook.com/events/330468770971735/

,