Budapest Táncszínház: Ízek, Táncok, Érzések premier

A Budapest Táncszínház Ízek, Táncok, Érzések című előadásának premierje 2019. november 15-én 19:00 órakor lesz látható Nemzeti Táncszínházban (Budapest, 1024 Kis Rókus u. 16-20.), a Millenáris területén.

© fotograzia

http://nemzetitancszinhaz.hu/musor/bemutato-izek-tancok-erzesek/791

Az Ízek, Táncok, Érzések két részből álló est: egy portugál és egy francia koreográfus készítette társulatunk számára a darabokat.

Az Olaszországban élő és alkotó portugál koreográfus, Gustavo Oliveira „Essence of the Senses” (Az érzékek esszenciája) című koreográfiájában az érzékek állnak a figyelem középpontjában. Érzékeink teszik színessé számunkra a körülöttünk lévő világot: a virágok illatát érezni, a nyári nap erejét a bőrünkön, kedvenc ételünket ízlelni, a legcsodásabb zenéket hallgatni vagy a legszebb tájakban gyönyörködni… az első szerelem mindent elsöprő erejét is érzelmi túlfűtöttség hatja át. A koreográfia öt részből áll, melyek során a táncosok felfedezik önnön érzékeiket, elveszítik, majd újra rájuk bukkannak. Az ösztönök állnak mikroszkóp alatt a francia Aurélie Mounier „The Missing link” (A hiányzó láncszem) című koreográfiájában, melyben keresi a mai ember vonatkozásában az elfelejtett és elnyomott állati ösztöneinket, melyeket a törzsfejlődés során a szellem és a lélek fejlődése, a kultúrák megjelenése háttérbe szorított, de ha őszintén kutatunk az emberi létben, akkor felfedezhető a jóság mellett bizonyos embertelen ösztönök. És ez a tény, egy evolúciós kulcskérdés, amelyről a koreográfus elmélkedik darabja során.

© fotograzia

Forrás: Budapest Táncszínház