Bálint György Kertésznapló 2020 című kötetének dedikálással egybekötött bemutatója

Minden borító egyedi, nincs két egyforma!

Bálint György Kertésznapló 2020 című, különlegesen szép kivitelű kötetének dedikálással egybekötött bemutatója 2019. szeptember 23-án, hétfőn, 17.00 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A kötetről László Ágnes beszélget Bálint Györggyel.

Az ország Bálint gazdája ebben a rendhagyó kertésznaplóban hónapról hónapra, hétről hétre ad hasznos tanácsokat az aktuális kerti teendőkről, és megosztja az olvasóval a legfontosabb elméleti ismereteket is. A kötet napló is egyben, amelybe az olvasó többek közt bejegyezheti a saját kertjére vonatkozó tudnivalókat, az elvégzett munkákat és a még szükséges teendőket.

Korunk kertjei két feladatot tűztek maguk elé: legyenek szépek és hasznosak. A két célkitűzés nem ellentétes egymással, sőt segítik is egymást: egy virágzó meggyfa nem csupán bámulatosan szép látvány, de értékes gyümölcsöt is érlel. Egy szőlővel felfuttatott lugas nem csak látványos, de nagyon kellemes a forró nyári napokon.

A korszerű kertben mindenki talál magának való zugot: a gyerekek játszóteret, a felnőttek napozóhelyet, az időse csendes, kellemes szegleteket. És a kert mindenkinek ad munkát, nemcsak a jó erőben levő fiatal férfiaknak, hanem a nőknek, a tinédzsereknek és az időseknek egyaránt.

A kalendárium évszázadokig a családok legkeresettebb olvasmánya volt, megjelölhették benne a születésnapokat, a kötelezettségeket, a jó szórakozás időpontját. Ebben a kalendáriumban a kerttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra kívánom felhívni az Olvasók figyelmét. Ha ez sikerült, elértem a célomat. Kedves Mindannyiuknak jó olvasást és gazdag termést kívánok!” Bálint György

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport

Egyéb kategória