Hamarosan premier előtt látható Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje

Szeptember 20-án, pénteken 20 órakor a Filmszerész extra vetítéssorozat keretében a budapesti Művész moziban, majd szeptember 22-én, vasárnap  18.30-kor a Puskin moziban a közönség premier előtt megnézheti Magyarország idei Oscar-nevezett filmjét, Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotását. A Susotázs rendezőjének és a Testről és lélekről producereinek új filmje az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült. A Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és az ígéretes tehetségű Szőke Abigél főszereplésével készült film hazai premierje szeptember 19-én a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz. Az Akik maradtak szeptember 26-án kerül a hazai mozikba a Budapest Film forgalmazásában.

Aladár (Hajduk Károly) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke Abigél), dacos kamaszlány, aki makacsul „várja haza” szüleit a haláltáborból a II. Világháború utáni Budapesten. Kettejük egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata   áll e viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában. Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által. Mindketten a túléléssel küszködnek, de talán több eséllyel, mint más kortársuk, mert korábbi életükből van elegendő szeretetforrásuk, ami nem csak 1944 traumáját segít begyógyítani, hanem tartást ad az 50-es éveket is átvészelni.

A filmben olyan nagyszerű színészeket is láthatunk majd a vásznon, mint Nagy Mari, Simkó Katalin, Horkay Barnabás, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós és Varga Veronika.

Szeptember 20-án, pénteken 20 órakor a Filmszerész extra vetítéssorozat keretében a budapesti Művész moziban premier előtt megtekinthető a film. A vetítés után Kovács Gellért beszélget a film rendezőjével, szeptember 22-én, vasárnap 18.30-kor pedig a Puskin moziban nézheti meg a közönség Magyarország idei Oscar-nevezett filmjét.

A Susotázs rendezőjének és a Testről és lélekről producereinek új filmje az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült az Inforg-M&M Films gyártásában. Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült, a forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, a zeneszerző Pirisi László, a jelmeztervező Lengyel Rita, a díszlettervező Rajk László, a casting director Ascher Irma.

A Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és az ígéretes tehetségű Szőke Abigél főszereplésével készült film hazai premierje szeptember 19-én a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, majd szeptember 26-tól lesz országszerte látható a mozikban a Budapest Film forgalmazásában.

https://www.facebook.com/akikmaradtak/