Móra szerelmes levelei az egykori Britannia Szállóban

Móra Ferenc kedvenc budapesti szállodájában, az egykori Britannia Szállóban mutatják be a legendás író-költő titkos szerelmes leveleit, melyeket élete végén szerelméhez, Kalmár Ilonához írt. A Móra-estek sorozat első alkalmán Móra dédunokájával, Vészits Andreával beszélgetnek szeptember 12-én, csütörtökön 19 órakor a Radisson Blue Béke Hotelben.

Kalmár Ilona, Móra Ferenc

Egy estére bemutatják Móra Ferenc titkos szerelmes levelezését Budapesten, a Radisson Blue Béke Hotelben. Az esemény apropóját az adja, hogy Móra kedvenc szállodája a Britannia volt: budapesti elfoglaltságai idején mindig itt tartózkodott, külön szobája is volt.

Móra Ferenc késői szerelméről eddig nagyon keveset lehetett tudni. Kalmár Ilona, akit leveleiben Kicának hívott, közel ötven éven át őrizte szerelmük titkos lenyomatait, a leveleket egy vaskazettában, majd végrendeletében az összes levelet a szegedi Móra Ferenc Múzeumra hagyta. A szenvedélyes írások nemcsak a huszadik század egyik legszebb szerelmi történetébe, hanem egyben Móra Ferenc legbenső érzésvilágába is bepillantást engednek.

Ezeket a leveleket tekinthetik meg a Móra-est résztvevői szeptember 12-én, csütörtökön 19 órakor. Az eseményen Móra dédunokájával, Vészits Andreával hallhatnak beszélgetést az érdeklődők. Az estet Saly Noémi kávéház- és szállodakutató nyitja meg.

A szerelmes levelek kamarakiállítása a Móra-estek sorozat első állomása: a későbbi programokon Móra Ferenc életének érdekességei mellett megismerhetik a résztvevők az egykori Britanniában zajló Nyugat-esteket is.

Az eseményen történő részvétel regisztrációhoz kötött, bővebb információ: http://bit.ly/ZsolnayArtSalon_MoraEstek_Jegyfoglalas