Premier előtt ünnepli A létezés eufóriáját a Budapest Rooftop Cinema

Szeptemberben sem ér véget a Budapest Rooftop Cinema tetőmozi szezonja  – amíg az idő engedi, a Mammut 2 (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.) tíz éve nem használt tetőterasza, a Mammuttető várja a mozi szerelmeseit – ezúttal ismét egy premier előtti vetítéssel. A számos fesztiválon díjazott A létezés eufóriája egy rendhagyó táncszínházi előadás története. 

Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol az egész családját megölték. 90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével együtt. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő – a két táncos és Szabó Réka, a film rendezője között váratlan erejű kapcsolat szövődik. A film vetítésén Molnár Kata Orsolya, a Filmtekercs.hu főszerkesztője faggatja Szabó Rékát és hősnőjét, Fahidi Évát.

Természetesen a következő két hétben a klasszikus filmek szerelmeseire is számítanak a szervezők: a szerelmes szíveket a Római vakáció, a zenerajongókat a Bohém rapszódia várja. De ez még nem minden – olyan kultfilmek is műsorra kerülnek, mint az Élterevalók, az idén húsz éves Amerikai szépség és az egyszerűen megunhatatlan Forrest Gump. A magyar filmet ebben az időszakban a Rossz versek képviseli.

A részletes programot az érdeklődök megtalálják honlapunkon (www.budapestrooftopcinema.hu) és Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/budapestrooftopcinema). A Mammuttető minden nap 18:30 órakor nyit, a Mammuttető bár azonban már 17 órától várja vendégeit – a filmeket sötétedéskor kezdjük vetíteni.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema