Éneklő kerttel hangolódhatunk a VII. Kórusok Éjszakájára

A 2019. június 1-jei Kórusok Éjszakája fesztivál a nyárindító programok egyik kiemelkedő eseménye, hiszen ezen a gyerekbarát programon több mint 2000 énekes nyújt feledhetetlen élményt a látogatóknak. Különböző műfajú koncertek és villámcsődületek színesítik a zenei palettát, a világ számos pontjáról érkeznek kórusok, és az év többi napján zárva tartó helyszínek kapui nyílnak meg erre az estére. A programok közötti tájékozódást egy praktikus műsorfüzet is segíti.

Az immáron hetedik Kórusok Éjszakája egyik komoly újítása, hogy a fesztiválindító, hagyományossá vált Éneklő utca beköltözik a nemrégiben elkészült Múzeumkertbe, ami június 1-jén, szombaton 16 órától Éneklő Kertté változik át, ahol a fellépő kórusok rövid ízelítőt adnak repertoárjukból. A szervezők szeretettel várják ezen a helyszínen is a közönséget, ráadásul 16 óra után 19.30-kor ismét lehetősége nyílik a látogatóknak arra, hogy a fák alatt sétálva hallgassák meg a fellépők egy-egy perc hosszúságú bemutatkozó koncertjeit.

Az iskoláskorba lépett Kórusok Éjszakája arculata is megújult idén, mely Szabó György munkáját dicséri. A design egyik központi eleme a Mikszáth Kálmán tér és környéke, a Kórusok Éjszakája emblematikus helyszínei közül talán a legmozgalmasabb, valamint a téren látható Mikszáth szobor, ami az énekhangok hallatán megelevenedik és bekapcsolódva a programba vezényelni kezd a kórusoknak.

A 2019-es Kórusok Éjszakájának trailerét Vágó Zsanett készítette.  

Az esetleges borús, esős idő se tartson távol senkit, hiszen minden koncerthelyszín rendelkezik esőhelyszínnel is, így garantáltan szállhat majd az énekszó, legyen bármennyire is szeszélyes a június elsejei időjárás.

A fesztivált a Csíkszerda Egyesület lelkes önkéntesei szervezik, akik egyaránt részt vesznek az előkészítő munkálatokban, a Palotanegyedet díszítő látványelemek, valamint a fesztivál arculati elemeinek kitalálásában és elkészítésében, valamint a rendezvény lebonyolításában. Június 1-jén, a Kórusok Éjszakáján, a Palotanegyed legkülönbözőbb pontjain tűnnek majd fel a Csíkszerda kórust oly jól jellemző csíkos ruháikban – az információs pultoktól a koncerthelyszíneken át, vagy éppen egy-egy cargobiciklin ülve is láthatja majd őket a publikum. Ráadásul nem csak láthatja, de hallhatja is, hiszen több koncertet is ad ezen az estén a Csíkszerda-kóruscsalád valamennyi tagja.

A Kórusok Éjszakája fő célja, hogy népszerűsítse a kóruskultúrát és láthatóvá tegye, az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket. A Kórusok Éjszakája a közösségi önszerveződés egyik remek példája, hiszen a fesztivál hetedik éve kizárólag önkéntesek segítségével jön létre.

A VII. Kórusok Éjszakáján három különböző jegytípus közül választhat a közönség: a teljes árú jegyen kívül kapható Felnőtt+ jegy is, mellyel egy felnőtt és maximum öt 18 év alatti gyerek vehet részt a fesztiválon, valamint kedvezményes jegy vásárlására is lehetőséget biztosítanak a szervezők a 26 év alatti, illetve a  62 éves kor feletti látogatók számára. A jegyek elővételben a www.korusokejszakaja.hu oldalon válthatók, június 1-jén pedig a helyszínen, a Palotanegyedben található információs pultoknál, kizárólag készpénzes vásárlással.

Web: korusokejszakaja.hu
Facebook: www.facebook.com/KorusokEjszakaja
Instagram: www.instagram.com/korusok.ejszakaja