VI. GANGARAY ARTISTIC PROGRAM FESZTIVÁL

Ezúton 6. alkalommal rendezi meg a Gangaray Dance Company által vezetett komplex képzési és tehetségkutató program évadzáró fesztiválját!

© Aczél Péter

A Gangaray Artistic Program fiatal táncművészeiből álló társulati létnek megfelelő munka egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozásával igyekszik előadásaival magas színvonalat képviselni.

A Fesztiválnak és az előadásoknak eddig mindig otthont adó Bethlen Téri Színház lesz ismét a házigazdája Június 13-14-15 én 19.00-kor!

A három napos évadzáró eseményen ezúttal öt koreográfus munkáját tekinthetik meg az érdeklődők. A fesztivál első napján Jónás Zsuzsa és Feledi János bemutatóját láthatjuk Propose illetve Fantazma címen, melyet Mádi László (Közép-Európa Táncszínház), illetve a programot művészetileg vezető Hámor József darabjai követnek. A fesztivál zárásaként a programot szakmailag vezető Maday Tímea Kinga munkája lesz megtekinthető.

Részletes program:

Június 13. 19.00:

PROPOSE
Koreográfus: Jónás Zsuzsa

Fiatal nők napjaiba egy betekintés csupán… „NŐI SZÓL/AM/OK”
Zene: Hámor József / Gangaray Experimental Music
Fény: Mádi László
Jelmez, díszlet: Jónás Zsuzsa
Koreográfus: Jónás Zsuzsa

FANTAZMA
Koreográfus: Feledi János

Világunk tele van élő, lélegző testtömeggel, összetett egységben és vad egyediségben. Tökéletes tökéletlenségben kísértenek és együtt élnek, illusztrálva az emberiség nyomását és húzását, valamint a természetes világban található gyönyörű formákat.
Zene: montázs
Jelmez: Maday Tímea, Feledi János
Világítás: Mádi László
Koreográfia: Feledi János

Június 14. 19.00:

Líra
Koreográfus: Hámor József

A lírai művek (alapvetően, de nem kizárólagosan) verses formában íródnak. A hagyományos műfaji kereteken – dal, óda és válfajai, epigramma, elégia – kívül sokféle szempontból csoportosíthatjuk őket. A tartalmi elemek mellett a lírai művekben különösen fontosak a szerkezeti megoldások, a kifejezőeszközök, a stíluselemek, a költői képek, alakzatok, a zeneiség eszközei.

Forgatagban
Koreográfus: Mádi László (Közép-Európa Táncszínház)

Az előadás középpontjában a viharos találkozások, a pillanat erejében megbúvó rövid intimitás adta lehetőség van. Hogyan és miként érzékelik egymást az emberek egy a viharos élet adta momentumban, ahol kevés idő jut egymás érzelmi világának megismerésére? Kell-e, fontos-e önmagunk teljes valójának kinyilatkoztatása, vagy veszítsük el a gyeplőt, és engedjük magunkat láttatni a világ számára?

Június 15. 19.00:

ÍRISZ
Koreográfus: Maday Tímea Kinga


Az idő az, amivel a természet megakadályozza, hogy minden egyszerre történjen. A tér az, ami meggátolja, hogy minden velem történjen. /John Archibald Wheeler/
Bár az idő szabályozza a mindennapi életünket, az igazság az, hogy nincs olyan természetű törvény, amely az elméleti fizikusokat is örömmel töltené el a választ keresve. Az órák csak azt mondják el nekünk, hogy mennyi az idő, de nem fogják megmondani, hogy mi is az idő.
Természetesen mindenki tökéletesen érti mi is az idő, amíg el nem jön annak az ideje, hogy ténylegesen beszéljünk is róla és gondolatainkat kifejezzük.

Táncművészek:
Bali Boglárka, Fekete Zsófia, Horváth Eszter, Horváth Hanna, Kozma Johanna, Mester Lilián Katalin, Szabó Krisztina, Szatai Lúcia, Székely Petra, Tóth Laura, Farkas Júlia, Varsányi Zoé Szonja, Varga Dóra, Worden Doria
Fény: Hámor József, Mádi László /KET/
Zene: Montázs
Kosztüm: Maday Tímea Kinga
Kosztüm kivitelező: Burány Vera

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.gangaray.eu

Támogatóink:
Kortárs Táncművészetért Alapítvány, COTEDA Kortárs Táncművészeti Nonprofit Kft., VIRABONN KFT, Wart Galéria, Bethlen Téri Színház, Inversedance, Duda Éva Társulat, Movein Stúdió, SÍN Kulturális Központ

Forrás: Gangaray Dance Company