Utópisztikus Tánc Világnap!

Közeledik már a Tánc Világnapja, ami ugyan hivatalosan április 29-én lesz, de a Duda Éva Társulat idén előrébb hozta egy nappal!

Április 28-án vasárnap kerül megrendezésre egy izgalmas programsorozat a Trip Hajón, melynek keretében többféle program közül válogathatunk, hiszen lesz improvizációs jam Wondawulf közreműködésével, játékos kortárstáncház kezdőknek és haladóknak, fiataloknak és felnőtteknek, de lesz még fotókiállítás, milonga a teraszon, este önfeledt tánc, azaz party hajnalig.

Ünnepeljük együtt a TÁNCOT!

Duda Éva Társulat: Tánc Világnapi Dance Trip © Dömölky Dániel

Tánc Világnapi Dance Trip

Április 28. vasárnap, Trip hajó

Részletes program:

16:00-18:00 Milonga a teraszon!

Rövid bemutató, majd szabad tánc a Parlamenttel szemben, impozáns környezetben, melyhez bárki csatlakozhat, bármiféle tánctudás nélkül.

18:00-19:30 Weekendance? WeCanDance!

Interaktív gyorstalpaló, vagyis bevezetés a tánc, a mozgás világába Kámán Orsi drámapedagógus vezetésével, a nézők és a Duda Éva Társulat táncművészeinek részvételével. Próbáld ki játékos formában, milyen szavak nélkül, mozgással kifejezni magad. Figyelem, nem táncóra!

20:00-21:00 Impro Trip

Improvizációs Jam a Willany Leó Improvizációs Táncszínház és a Duda Éva Társulat táncművészeivel, dj Wondawulf vezényletével.

Táncművészek: Csuzi Márton, Gaál Júlia, Horváth Máté, Ivanov Gábor, Kiss Rebeka, Rácz Réka, Újvári Milán, Vitárius Orsolya

21:00-21:15 Tűzmadarak

A Tűzmadarak tűzshowja a Duna fölött, a panorámát ezúttal a város fényei adják.

21:00-24:00 A Csodafarkas partra száll

Party – dj Wondawulf

A nagyteremben fotókiállítás lesz látható Csányi Krisztina képeiből, aki 2014 óta foglalkozik táncfotózással, főként a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Duda Éva Társulat számára készít képeket.  Kriszta korábban antropológiát tanult, munkáiban főként a mozgás megragadhatóságát kutatja.

Házigazdák: Ivanov Gábor és Lukács Levente

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/410241763095894/

A Duda Éva Társulat legújabb darabja is látható lesz még a Tánc Világnapja előtt a Trafóban április 26-án, ami a Társulat számára egyben az évad utolsó budapesti előadása. Az UTÓPIA című előadásban Duda Éva égető társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, merészen és őszintén. Az Utópia egy abszurd világ, tele önellentmondásos karakterrel, mértéktelenséggel, elfojtással és elnyomással.

UTÓPIA

Április 26. péntek, Trafó Kortárs Művészetek Háza 

Az utópia szó eredeti jelentése: a hely, ami nincs – nem létezik a valóságban, csak vágyainkban. Szeretnénk hinni benne, hogy létezhet egy élhetőbb, jobban berendezett világ.

Alkotók / előadóművészek:

Csuzi Márton, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Kálid Artúr, Lőrinc Katalin, Rácz Réka, Sessi Krisztina, Taba Benjámin, Tóth Laura, Vitárius Orsolya, Weinemer Ádám Zénó

Rendező: Duda Éva

Koprodukció a Trafó Kortárs Művészetek Házával

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/771977453172393/