Lengyel programok a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – 04. 25-28., Millenáris

A budapesti Lengyel Intézet idén is sok izgalmas programmal vár mindenkit a könyvfesztiválon!

2021 díszvendége Lengyelország lesz, ennek előkészületeiről illetve a kortárs lengyel irodalom legizgalmasabb könyveiről a Lengyel Könyvintézet által szervezett, elsősorban könyvkiadóknak és műfordítóknak szóló szakmai program keretében tájékozódhatnak az érdeklődők április 26-án. A Rézbong Kiadóval és a Wacław Felczak alapítvánnyal közösen április 27-én bemutatjuk Sergiusz Piasecki A nagy medve szerelmese című önéletrajzi csempészregényét (ford. Bárász Péter), a lengyel irodalom kultikus szerzőjének kultikus művét. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának lengyel vendége Martyna Bunda lesz Ridegség (Nieczułość) című regényével. Martyna Bunda irodalmi bemutatkozása, magával ragadó családtörténetének hangulatával, szövevényes szerkezetével és remekül megrajzolt portréival hazájában rögtön kivívta a kritika elismerését. A Ridegség a lengyel nők, az elmúlt évtizedek Lengyelországának regénye. A szerzővel az elsőkönyvesek április 27-ei pódiumbeszélgetésén túl április 26-án az Európai Írótalálkozón, este pedig a Kis Könyves Éj keretében a Gdansk könyvesbolt és büfében megrendezésre kerülő irodalmi beszélgetésen is találkozhatunk.

Az irodalmi programokon mellett idén vendégünk lesz Marianna Oklejak, Lengyelország egyik legnépszerűbb gyerekkönyv illusztrátora. Két sikerkönyvét bemutató kiállítása, a Csodaország. Marianna Oklejak illusztrációi címmel április 25-28. között lesz látható a Millenáris Táncszínház galériáján.

A könyvillusztrátor április 25-én, csütörtökön 17:30-tól előadást tart a METU (Budapesti Metropolitan Egyetem) Rózsa utcai kampuszán, a földszinti közösségi térben. Április 28-án, vasárnap 10:30-tól pedig kreatív foglalkozást tart gyerekeknek a Millenáris Táncszínház épületében.

Április 25-28. között várunk mindenkit szeretettel a Lengyel Intézet standján (B5), ahol a látogatók megismerkedhetnek a Rézbong Könyvkiadó gazdag könyvkínálatával, a közelmúlt magyar fordításban megjelent lengyel könyveivel, de lesznek még lengyel könyvújdonságok, illetve egyéb információs anyagok is.

A rendezvényeket a Lengyel Könyvintézet támogatta.

Lengyel_programok_2019_LA4

,