JULIUS MEINL – „Szállj költemény, szólj költemény mindenkihez külön, külön” – Éld át a pillanatot és inspirálódj a Julius Meinl-el április 11-én csütörtökön a Magyar Költészet Napján!

2019. április 11-én, József Attila születésének 55. évfordulóján, a Magyar Költészet Napján a Julius Meinl látványos programra hívja mindazokat, akik szeretnének egy picit kiszakadni a sűrű hétköznapok világából. Mindazok, ugyanis akik ezen a héten, csütörtökön délután 2 órakor ellátogatnak a Budapest belvárosában található Akvárium klubba, részesei lehetnek annak, hogy több száz gyönyörű lufit osztunk szét a járókelők között, mindegyikhez egy-egy verses cetlit rögzítve.

2019. március 21-én a Költészet Világnapján idén is helyszínek százai csatlakoztak világszerte a Julius Meinl “Fizess Verssel” kampányához. A kampány üzenete, hogy egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást, vagy akár kikapcsolódást nyújthat, főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk. Éppen ezért a Költészet Világnapján, egy teljes napig Magyarországon is több mint 80 helyszínen lehetett verssel fizetni a kávéért. Ezeket a verseket pedig összegyűjtöttük, s célunk, hogy minél több fórumon lehetőséget teremtsünk arra, hogy azokat mások is elolvashassák.

A globális és rendhagyó kezdeményezés mögött, a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelék fűzi a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. A kezdeményezésről Takács Pétert, a Julius Meinl magyarországi ügyvezetőjét kérdeztük.

„A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is összegyűjtöttük a március 21-én íródott költeményeket országszerte, azért, hogy 2019. április 11-én (a Magyar Költészet Napján) bárki megtekinthesse, vagy éppen elolvashassa azokat. Az idén szervezett megjelenés lényege, hogy egy kedves ajándékkal lepjük meg az embereket Éppen ezért több száz gyönyörű piros lufit osztunk szét a belvárosban, rajtuk egy-egy verssel. Bízunk abban, hogy a versek inspirálják majd mindazok hétköznapjait, akik kapják. A célunk, hogy ne csak a Költészet Világnapján és a Magyar Költészet napján inspirálódjunk, hanem vegyük észre az élet apró örömeit, amikből mind-mind energiát gyűjthetünk, legyen az egy jó kirándulás a családdal, egy kellemes baráti beszélgetés, egy jó desszert vagy akár egy finom kávé. „ 

Légy részese TE is:
Julius Meinl – „Szállj költemény, szólj költemény mindenkihez külön, külön”
2019. április 11. 14.00 óra
Budapest, Akvárium klub

Forrás: Julius Meinl
,