Ne érints meg! (18) – már a mozikban!

A középkorú Laura retteg az intimitástól. Nem tudja elviselni mások érintését, ezért különféle terapeutákhoz és furcsa idegenekhez fordul segítségért. A nő számára egy különös utazás veszi kezdeti a szexualitásban, miközben mind jobban összemosódik számára a valóság és a fikció. A rendhagyó terápia során felülkerekedik régi szokásokon, túllép tabukon, leküzd védekezési mechanizmusokat, egyúttal azt is megtapasztalja, hogy a legváratlanabb módokon is megteremthető az intimitás.

A több díjnyertes rövid- és dokumentumfilmet jegyző Adina Pintilie rendező-forgatókönyvíró első nagyjátékfilmjének világpremierje az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A világ egyik legrangosabb ‘A’ kategóriás seregszemléjén az alkotás egyedülálló módon elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat, valamint a legjobb elsőfilm díját is. A Ne érints meg! Európai Filmdíj jelölést is kapott az Év felfedezettje kategóriában. A film főszerepeiben mások mellett az angol Laura Benson (Doktor Knock, Veszedelmes viszonyok, Divatdiktátorok) és az izlandi Tómas Lemarquis (X-men: Apokalipszis, Szárnyas fejvadász 2049, 3 nap a halálig) láthatók.

NE ÉRINTS MEG!
Színes, feliratos román dráma

Írta és rendezte: Adina Pintilie
Producer: Philippe Avril, Bianca Oana, Adina Pintilie
Fényképezte: George Chiper
Vágó: Adina Pintilie
Zene: Ivo Paunov

Szereplők: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova

Eredeti cím: Touch Me Not
Hossz: 123 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2019. február 7.
Forgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: 18 éven aluliak számára nem ajánlott (V.)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt4949112/

Forrás: Vertigo Média