DUNAPARTI ANGOULÊME – FRANCIA KÉPREGÉNYEK MAGYARORSZÁGON

A híres Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztiválhoz kapcsolódva a Budapesti Francia Intézet és a Magyar Képregény Szövetség a frankofón képregénynek szentelt napra hív meg minden érdeklődőt.

Több bemutatóra és kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a képregények témájában, és fiatalok és kevésbé fiatalok egyaránt csatlakozhatnak a szövetség három rajzolójához, hogy megalkossák saját történeteiket egy interaktív „comic jam” keretében.

Részletes műsor:

11.00: 11.00: Bemutatkozik a Lucky Luke, Incal, Blacksad, Minyonok és Murena sorozatok kiadója, a Pesti Könyv, amelynek legújabb kiadványa, a Lucky Luke 34. magyar nyelvű epizódja (Egy cowboy Párizsban) ezen a rendezvényen lesz először kapható. Simon István magyar nyelvű előadása.

11.30 A francia képregény Magyarországon, Bayer Antal áttekintő előadása, francia és magyar nyelven.

12.00: A képregény és a Latitudes könyvesbolt. Flora Dubosc-kal, a bolt vezetőjével Jeney Zoltán beszélget, francia nyelven.

12.30 A Móra kiadó képregényei, előadó M. Szabó Csilla, a Hupikék Törpikék magyar kiadásának szerkesztője. Magyar nyelvű előadás

13.00 Francia képregények magyarra fordítása: kerekasztal-beszélgetés Meggyesi Gáborral, Bayer Antallal és Nagy Krisztiánnal, moderál Florent Heridel, a Francia Intézet igazgatóhelyettese, francia nyelven.

13.30 Bemutatkozik a Kockás szerkesztősége: Gyöngy Balázzsal, Szalay Kristóffal és Nagy Krisztiánnal Szekeres Nikoletta beszélget, magyar nyelven.

14.30: Filmvetítés: Les Aventures de Spirou et Fantasio, 90 perc. Francia nyelvű film, angol felirattal.

Végig 10 és 16 óra között: Comic jam, interaktív képregényrajzolás az MKSZ alkotóival, Fritz Zoltánnal, Erhardt Domonkossal és Sárdi Katalinnal.

12 és 14 óra között Farkas Lajos dedikálja Akasztottak balladája című, eredetileg Franciaországban, a Delcourt kiadónál megjelent képregényének magyar változatát.

A Móra kiadó szervezésében, a comic jam asztaloknál:

10.30-12.00: Rajzolj saját Hupikék Törpikét!

12-13.30 Írd újra Asterixet – egy kiválasztott képregényoldalra írj új párbeszédet az üres buborékokba.

A legjobb rajzokat illetve ötleteket az adott figurákhoz kapcsoló ajándékokkal jutalmazzuk.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2042830932692594/

****

Rajzpályázat gyerekeknek!

Téma: A kedvenc magyar népmesém vagy A kedvenc lengyel népmesém

A munkákat február 1-ig várják a tadam.rajzpalyazat@gmail.com címen.

A részletek: http://wonderlandfestival.hu/rajzpalyazat-szabalyzata/

A fesztivál a Wacław Felczak Alapítványtámogatásával és Lengyelország budapesti nagykövete, Jerzy Snopek, valamint a lengyelországi Könyvintézet (Instytut Książki) védnökségével valósul meg.

****

Várjuk mintaboltunkba!

Móra Book Point Mintabolt – A legjobb gyerekkönyvek a belváros szívében!

A kiadó teljes választékával és általános 25%-os kedvezménnyel várjuk kedves olvasóinkat.

https://mora.hu/

Forrás: Móra Könyvkiadó
,