Hogyan születik a dal? Gyere a DEX-re, és megtudod!

Személyre szabott tanácsadással, a dalszerzési folyamatot bemutató programokkal, nyitott stúdióval várja a zenei alkotókat és zenerajongókat az Artisjus Dalszerző Expója (DEX) 2019. február 18-án és 19-én a Budapest Music Centerben.

Az eseményen kiderül, hogyan válhat egy zenei ötletből sláger, és ennek milyen technikai feltételei vannak. Testközelből figyelhetjük meg azt is, két dalszerző miként ír meg élőben egy vadonatúj dalt. Amellett, hogy a dalszerzésről sehol máshol nem hallott vagy publikált ismeretek szerezhetők meg, a DEX a közép-kelet-európai régió zenei alkotói számára kapcsolatépítési lehetőséget is teremt.

A két nap során olyan külföldi zeneipari szakemberekkel találkozhatnak a résztvevők, mint a tehetségkutatással foglalkozó svéd menedzser, Dina Mystris (S), az ázsiai piacra dolgozó zenei alkotók, Will Simms (FR) és Ken Chong (SGP), a bécsi zeneakadémia könnyűzenei tanszékének oktatója, Harald Hanisch (A) vagy a fiatal cseh zenei  dalszerző, Thom Artway (CZ). A magyar alkotók közül többek mellett Dés László, Caramel, Szakos Krisztián, Jónás Vera, az Apey and the Pea és a Margaret Island csatlakozik az eseményhez.

Az első nap az Artisjus-díjak ünnepélyes átadásával zárul, közvetlenül az expo után pedig a svéd szervezésű Budapest Songwriting Camp veszi kezdetét.

Bővebb információ és jegyek: http://expo.dalszerzo.hu/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/215619979165848/

Forrás: Artisjus