BŰVÖS ERDŐ – BOSZORKÁNYOS KÜLDETÉS – Kiállítás és játék, 2018. szeptember 22. – november 4., VAJDAHUNYADVÁR

Utolsó heteihez érkezett az őszi interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban. A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve izgalmas kaland részesei lehetnek.

A lombok méregzöldjében kísérteties árnyak cikáznak, az erdei manók elhagyatott házai közt hűvös szél susog. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, baljós harmat szitál, a Boszorkányvár komor tornyából varázsfőzet kesernyés illata száll. Vajon miféle küldetés vár? Ártó bűbáj vagy mesés varázslat lakozik a fák rejtekén? Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a bűvös erdő titokzatos birodalmát, de vigyázat, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

A Vajdahunyadvárban megnyílt, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Az erdei manók ősi otthonát, a bűvös erdőt egy bajkeverő Boszorkány tartja uralma alatt. A résztvevők küldetése, hogy az akadályokat legyőzve túljárjanak a nagyravágyó banya eszén. Aki megfosztja őt összes varázsfőzetétől és repülő boszorkányseprűjétől, kiérdemli a bátraknak járó jutalmat és a manók elismerését. A féltve őrzött varázseszközökhöz azonban mágikus megtévesztéseken, furfangos talányokon és izgalmas próbatételeken át vezet az út.

Óriásgombák közt barangolva a látogatók találkozhatnak egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával. A kiállítás és játék során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e ellenállni az erdei varázsétkeknek, kifog-e rajtuk egy láthatatlan erdőlakó, vajon beleesnek-e az illatcsapdába, és meg tudják-e fejteni a Boszorkányvár végső rejtélyét, mely végleg kiseprűzi a betolakodót az erdőből. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló BŰVÖS ERDŐ – BOSZORKÁNYOS KÜLDETÉS című kiállítás és játék varázslatos látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal, a hosszú hétvégén és az őszi szünet alatt pedig rendkívüli nyitvatartással várja a kalandvágyó látogatókat. Az interaktív kiállítás november 4-én zárja kapuit a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében és kivitelezésében valósul meg. 

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR

Nyitvatartás: H zárva, KV 1017 óráig (október 22-én, október 23-án és november 1-jén nyitva!!)   Felhívjuk a kedves Látogatóink figyelmét, hogy október 22-én, hétfőn és november 1-jén csak a Bűvös erdő kiállítás látogatható, a múzeum saját állandó és időszaki kiállításai zárva tartanak!

Korosztályi ajánlás: 4–99

Belépőjegyárak: felnőtt 1750 Ft, gyermek (314 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) és pedagógus (pedagógusigazolvánnyal rendelkező) 1550 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 1190 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5950 Ft

A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition

Forrás, fotók forrása: F Exhibition

 

,