Dalok a sűrű napokból

A Cirkusz-KA etno-jazz formáció évek óta koncertezik Európa-szerte. Szeptemberben Brüsszelben, Rómában és Ljubljanában jártak és új dalukat és videójukat is bemutatták. Szlávics Anna, a zenekar dalszerző-szövegírója mesél utazásról, inspirációról, frissen bemutatott Cirkusz-KA dalról és videoklipről:

Cirkusz-KA

„Már évek óta utazunk a zenénkkel, több „kedvenc” klubunk is van határon túl, ahova négy-öt éve visszavár minket helyi „rajongótáborunk”, barátaink. Mégis mindig ugyanolyan izgalmas és inspiráló dalainkkal messzibb vidékek felé venni az irányt. Szeptemberi turnénkon először Brüsszelben muzsikáltunk, majd Róma felé vettük az irányt. Brüsszelben igaz ötször vagy hatszor koncerteztünk már, de ezúttal a hangulatos klubok és galériák színpada helyett, egy nyüzsgő fesztivál fellépésen találtuk magunkat, hatalmas színpadon, mégis épp ugyanolyan meleg fogadtatásban volt részünk, mint máskor is egy színházterem vagy kamaraszínpad közeli koncertjei után. 

Turnéblog – https://cirkusz-ka.tumblr.com/ 

A turnézás mindenképpen más állapot, sokszor nem tudjuk mi vár ránk pár száz vagy ezer kilométerrel odébb, így mindig izgalommal teli, nem csak azért, mert kiszakadunk a mindennapokból….új ízek színek és szagok. Ha konkrétan alkotásra, dalszerzésre ritkán jut idő ezekben a sűrű napokban, mégis a legtöbb dalunk az utazós élményekből született, ahogy most bemutatott „Forog” című is. Mikor a színpadra megy az ember-mert volt olyan őrült, hogy erre adta  a fejét, hirtelen nagyon különböző helyzetekben találja magát. Főleg eleinte, tapasztalatlanul, bőven kaptunk hideget, és meleget. Nekem – nekünk, szerzőtársammal Rock Tamással, mindenképp szemléletváltást hozott az életünkbe. Felszabadító könnyedséget az élet bizonyos dolgaiban. Ezt a könnyedséget próbáltuk megragadni a „Forog”-ban mert „épp ezért volna kár mindezt túl komolyan venni….”

www.cirkuszka.com
www.facebook.com/CirkuszKA
www.youtube.com/c/CirkuszKA

Forrás: Cirkusz-KA