Az egyetemistákat várják a szegedi dinoszauruszok

Egyetemista napot tartanak a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban október 17-én, szerdán egész nap. A fiatalokat dinoszauruszok és aranykincsek várják ajándék tárlatvezetésekkel, kedvezményes belépővel.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóit várják a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház egyetemista napján október 17-én 10 és 18 óra között. A Móra-múzeumban a dinoszauruszok köszöntik majd a diákokat, akik 11 és 14 órakor ingyenes tárlatvezetéseken is részt vehetnek. A Fekete házban pedig az Ősi arany- és ezüstkincsek kiállítás várja a hallgatókat, ahol 15 órai kezdettel az SZTE régész hallgatói tartanak ajándék tárlatvezetést.

Az egyetemista napra minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistát várnak. A kedvezményes, 1000 forintos belépőjegyet az érvényes SZTE-s diákigazolvány felmutatásával tudják igénybe venni, mellyel a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház is megtekinthető.

A Móra-múzeum dinó-kiállításán a Jurassic Park két szereplője mellett mozgó, hangot adó dinórobotok, eredeti fosszíliák és csontváz-rekonstrukciók is láthatóak. A Fekete házban összesen 1000 csodálatos arany- és ezüsttárgyat mutatnak be többezer évet átölelve.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum