Magyar részvét a római Live Cinema élő audiovizuális Fesztiválon

A Római Magyar Akadémia idén először vesz részt a 2018. szeptember 20-23. között immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő római Live Cinema élő audiovizuális Fesztiválon, amelynek idén “Lásd a hangokat, hallgasd a képeket” a szlogenje.

Az érdeklődőket élő mozielőadások, vetítések, performanszok és workshopok várják. A fesztivál különlegessége, mint ahogyan azt már a neve is elárulja, hogy itt a narratív mozi hagyományos paramétereit  a kamerával fényképezett szubjektivitás váltja fel, a videókhoz alkalmazott kísérleti narratív technika valós időben biztosítja a hangok és képek egyidejű létrehozását.

A négynapos fesztiválnak idén a Palazzo delle Esposizioni (a római Műcsarnok) ad otthont, de emellett számos más külső helyszín is kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

Így például a Római Magyar Akadémia szeptember 21-én, pénteken 18.00 órakor az Exploring the moment in binary című nemzetközi konferenciával várja az érdeklődőket, amelyen magyar részről Sztojánovits Andrea (Attaray Visual) és Álmos Gergely (Mius) tartanak előadást.

Másnap 2018. szeptember 23-án 23.00 órakor kerül sor a Mius X Attaray Visual performanszára a Palazzo delle Esposizioni falai között.

Forrás: Római Magyar Akadémia