A HALÁL 50 ÓRÁJA (12) – Ismét moziba kerül Ken Annakin háborús eposza!

A digitálisan felújított filmklasszikus 2018. szeptember 24-én, 19 órai kezdettel, egyetlen alkalommal újra a mozivászonra költözik. A vetítésnek – a Pólus Klasszik Filmklub keretén belül – a Pólus Mozi Nagyterme ad majd helyet.

A kora legnagyobb sztárjaival (Henry Fonda, Robert Shaw, Charles Bronson), valamint a legjobb mellékszereplő kategóriában Golden Globe-díjra jelölt Telly Savalas főszereplésével megszületett filmeposz az ardenneki ütközetet dolgozza fel, amely a második világháború egyik legfontosabb eseménye volt. A Ken Annakin rendezte filmklasszikus három napba sűríti a majd egy hónapig tartó, Belgium, Luxemburg és Németország területén zajló offenzíva eseményeit. A történet 1944 karácsonya elõtt kezdődik, amikor az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében terjedni kezd a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik. Kiley ezredes (Henry Fonda) az egyetlen, aki kételkedik ebben. Német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak. Hamarosan azonban beigazolódik, hogy neki volt igaza…

1944 decemberében az egyre szűkülő Harmadik Birodalom egy utolsó, kétségbeesett és önpusztító ellentámadást indított. A szűkös erőforrások miatt összesen csupán 50 óra állt a németek rendelkezésére, ennek ellenére a híres-híredt Királytigris tankokból álló hadosztálynak sikerült mélyen betörnie az amerikai vonalak mögé.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/559663971121983

Jegyrendelés: http://poluscentermozi.hu/jegyrendeles/10952