Budapest Táncszínház: Boundless / BaDora Company: Enigma

A Budapest Táncszínház soron következő műsora 2018. szeptember 15-én, szombaton 20:00 órakor lesz látható DEPO stúdiószínházában (Budapest 1097, Koppány utca 15.). 

Budapest Táncszínház: Boundless

A darab alapját két fő kutatási téma képezi: a határ, mint kétélű jelenség feltérképezése – egyik oldalról biztonság, másik oldalról bizonytalanság a maga végtelen lehetőségeivel-, valamint olyan nonverbális eszközök keresése és alkalmazása, melyek segítik az egyéni karakterek kibontakozását.
A korlátainkon túli végtelen szabadság újraszülheti az elmét. Itt szabadon újraértelmezhetjük a határ előtti gondolatainkat, szabályainkat, koncepcióinkat. Határtalanul élni valakinek komfortos, valakinek inkább bizonytalan, valakinek lehetőség és van olyan, aki nem is akar tudni róla.
„Az elme tudatossággal rendelkezik, mellyel határokat kreál. Az ember eredendően határtalan és tökéletes.”
/Srí Ramana Maharshi/

BaDora Company: Enigma

Enigma – görög rejtvény, rejtély, üzenetek titkosítására és visszafejtésére használt, német gyártmányú, forgótárcsás, elektromechanikus berendezés, egyszerű gesztus mögött rejlő túlbonyolított értelmezés. Hogyan változtatja meg életünket a letisztult kommunikáció hiánya? Hogyan befolyásolják ösztöneinket a kapott üzenetek dekódolását? Hogyan tudjuk elnyomni ösztöneinket? Hogyan tudjuk áttörni a magunk köré húzott kódfalat? Hogyan befolyásolja mindennapjainkat a kommunikációs színtér torzulása? Van-e kódja az emberi létezésnek?

Zene: Kalotás Csaba
Fény: Katonka Zoltán
Jelmez: Barta Dóra
Koreográfus: Katonka Zoltán

Jegyek a helyszínen 2 500,- forintért válthatóak.

Forrás: Budapest Táncszínház