Nyílt nappal és Dorian Gray bemutatóval kezdi az évadot a Spirit Színház

Különleges nyílt nappal indítja az évadot a Spirit Színház. Szeptember 15-én művészek – többek között Gulyás Dénes és Papadimitriu Athina – vezetik körbe a színház tereiben az érdeklődőket, akik emellett a Mario és a varázsló és a Dorian Gray nyílt próbájába is betekinthetnek. Utóbbi darabot szeptember 20-án mutatják be a színházban Czeizel Gábor rendezésében, Eszes Szabolccsal a címszerepben.

Hogyan működik egy színház, milyen egy próbafolyamat? Hol tartják a jelmezeket, és milyen lesz az új kamaraterem? Szeptember 15-én 11 és 17 óra között a Spirit Színház évadnyitó nyílt napján ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A közönség a vendégváró tértől a technikusi pulton, a színészöltözőn át az új kamarateremig bejárhatja az épületet, beülhetnek az előadások díszleteibe, emellett jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak jegyet az új évad előadásaira. A fogadótérben többek között Megyeri Balázs Blaise, „Az óceánjáró zongoristája” muzsikál. Papadimitriu Athina koncerttel egybekötött vezetést tart a színházban, de Gulyás Dénes, valamint Eszes Szabolcs és Réti Barnabás vezetésével is bejárhatjuk a teret. Az érdeklődők két nyílt próbába is belenézhetnek: október 18-án mutatja be a Spirit Színház Thomas Mann Mario és a varázsló című művét, a világszerte ismert operaénekes, Gulyás Dénes ezzel a darabbal debütál prózai rendezőként, míg az évad első bemutatója a Dorian Gray lesz.

„Lelkiismeret és gyávaság tulajdonképpen egy és ugyanaz, Basil. A lelkiismeret a cég bejegyzett neve. Csak ez a különbség” – hangzik el Oscar Wilde egyetlen regényében, a Dorian Gray arcképében. A korának botránykönyveként elhíresült mű görbe tükröt tartva mutatja be a társadalmat, amelyet elvakítanak a külsőségek, s ahol bármit képesek megtenni az élvezetek hajszolásáért. A történet szerint a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké szép és fiatal maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután egyik barátja megfesti a portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képé örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne. A fiatalember hamarosan cinikus barátja, Lord Henry befolyása alá kerül, aki ráébreszti az élet ízeire. Dorian átadja magát az önző és rafinált élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűn útjára, majd egyre mélyebbre süllyed, s a züllés minden formáját megtapasztalja. Az események egyre riasztóbb fordulatot vesznek… A művet szeptember 20-án Czeizel Gábor rendezésében mutatják be a Spirit Színházban, a címszerepben Eszes Szabolcsot, a további szerepekben Réti Barnabást, Perjés Jánost, Bakonyi Alexát, Perjési Hildát és Pásztor Tibort láthatjuk.

Évadnyitó nyílt nap: http://magazin.spiritkozpont.hu/evadnyito-nyilt-nap/

Színházi túrák:

12.30 Papadimitriu Athina rövid koncerttel egybekötött vezetése Kutik Dezső gitárkíséretével

13.00 és 17.00 Gulyás Dénes vezetése

15.00 Eszes Szabolcs és Réti Barnabás vezetése

Nyílt próbák

14:00 – Mario és a varázsló
16:00 – Dorian Gray

Regisztráció: a színház facebook oldalán

Oscar Wilde: Dorian Gray – színpadi látomás

Szereposztás:

Dorian Gray – Eszes Szabolcs

Basil Hallward – Réti Barnabás

Lord Henry Wotto – Perjés János

Sybil Vane – Bakonyi Alexa

Mrs. Vane, az anyja (és mások) – Perjési Hilda

James Vane, Sybil öccse (és mások) – Pásztor Tibor

Színpadra alkalmazta: Czeizel Gábor

Jelmez: Veréb Dia

Rendező: Czeizel Gábor

Előadások: 2018. szeptember 20., 27., 2018. október 11., 14., 29.

További információ: http://spiritszinhaz.com/eloadas/dorian_gray___lelekveszto

Forrás: Spirit Színház