Szakrális térré alakul a Kass Galéria – Dömötör Mihály fotóiból nyílik kiállítás

Dömötör Mihály fotóművész kereszteket ábrázoló fényképeiből nyílik kiállítás a szegedi Kass Galériában. Az ötven fekete-fehér alkotás az elmúlt harminc évben készült – a képeknek köszönhetően egyfajta szakrális térré alakul át a kiállítóhely. A tárlatot szeptember 7-én, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Szakrális térré alakul át a szegedi Kass Galéria: Dömötör Mihály fotóművész kereszteket ábrázoló fényképeiből nyílik tárlat a kiállítóhelyen Összesen ötven, fekete-fehér alkotást mutatnak be.

„Az első keresztet harminc éve, a szamosújvári templom udvarán egy eldugott sötét sarokban találtam” – mondja a művész a keresztek fényképezésének történetéről. A lepattogzott festékű keresztet az építési hulladékok közül hozta ki, és fénybe állítva fotózta le. Innentől kezdve folyamatosan foglalkoztatta a keresztek sorsa és megjelenési formájuk gazdagsága.

Dömötör Mihály „Keresztparafrázisok – A XII. Stáció” című kiállítása szeptember 7-én, pénteken 17 órakor nyitja meg kapuit és október 7-ig látogatható. A tárlaton szeptember 21-én tart tárlatvezetést a fotóművész.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum