A TÖRHETETLEN – könyvbemutató

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt A Törhetetlen című könyv bemutatójára, melyen lehetőség nyílik a könyv megvásárlására, dedikálásra illetve beszélgetésre a szerzővel.

Időpont: augusztus 29. szerda, 17-19 óra

Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

Megtörtént eset alapján született, élet írta fordulatokkal teli regény.
Minden, amit a saját életedről végképp nem tudnál elképzelni. Te is lehetnél…!

 „Kötéltáncos vagyok a legnagyobb cirkuszban, mint mindenki.
Könnyelműen azt hittem, nekem a sima úton kívül nincs más opcióm,
mégis megtörtént, amit el sem tudtam képzelni: leestem.
Aztán megint, és megint…
De újra itt vagyok, és üzenem mindenkinek:
ne féljetek, a háló alattunk létezik!” (a szerző)  

A Törhetetlen – ajánló a szerzőtől

„… Az úgy történt, hogy írtam egy könyvet, amely az első pillanattól kezdve önálló életre kelt.

Maga az alcím rengeteget elárul: Egy fiatal testbe zárt öreg lélek beszámolója modernkori harcairól, viharos szerelmi életéről és médiummá válásának történetéről

Ismerem magam, és tudom, ha korábban kívülállóként olvastam volna ezt a címet valahol, akár mázlistának, akár szerencsétlennek tituláltam volna magamban A Törhetetlent, egyet biztosan hozzáfűztem volna: …Ám legyen, de ez velem soha nem fordulhat elő!. A <soha ne mondd, hogy soha”> közhelyes szólás, mégis igaz; a történet közülünk bárkié lehetne!

Bár a cím alapján megkockáztattam volna, hogy első körben nők vennék kezükbe a könyvet, de legnagyobb örömömre férfi olvasóimtól is rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. A könyv ugyanis mindenki számára tartogat témákat, amelyekben személyesen is érintett. Egy olyan utat ír le, amelyben A Törhetetlen a rózsaszínnek ígérkező fiatal felnőttkor kapujából hirtelen a pokolba csöppen, és társadalmi szempontból megvetendőnek és tabunak számító szituációkon kell átvergődnie magát, illetve ő maga is lehetetlen helyzeteket hoz létre. Az élet azonban hála az égnek kiszámíthatatlan, és olyan fordulatokat képes produkálni, amit legszínesebb fantáziánk segítségével sem tudnánk kitalálni… Egy krízis, amely megváltoztat minden addigit: életmódot, világnézetet, istenképet, meggyőződéseket.

Az élet kreálta, fordulatokban gazdag cselekményt elméleti okfejtések, filozofálgatások, kérdésfelvetések alakítják bárki számára testre szabottá, amelyben mindenki megtalálhatja saját maga előtt is eltemetett fejezeteit.

A szerzőről (az ő szavaival): „Mielőtt életem igazán spirituális fordulatot vett volna, az érettségi után olyan szakmát választottam, amit gyakorlatilag nem is tudom, miért választottam. Mindig is teljes mértékben humán beállítottságú voltam, ehhez képest külkereskedelmi szakirányú közgazdász diplomát szereztem. Meg nem bántam egy pillanatig sem, hiszen a munkaerőpiacon mindig el tudtam helyezkedni, de őszintén szólva, akkor sem tudtam igazán megmagyarázni a választásomat, amikor az érettségi előtt leadtam a jelentkezésem. Elmondhatom, hogy a szüleim egyáltalán nem raktak rám nyomást. Talán a bizonyítási vágy élt bennem, és sikerült is bizonyítani, elsősorban magamnak. Valószínűleg akkor jöttem rá igazán először, hogy az emberek legnagyobb korlátja a mentális korlát. Munkaköreim közt voltak kimondottan jól csengőek, és ’szürke egeres’ pozíciók is, de mindegyiket egy valami jellemezte: mások álmáért hajtottam a kereket. Ennél tutibb módszert arra, hogyan fókuszáljam önmagamon kívülre az energiámat, hogyan ne bontakoztassam ki a kreativitásom, és hogyan ne haladjak a saját utamon, nem tudtam volna kitalálni. Persze hálás vagyok értük, hiszen megélhetést adtak, nem is ezzel van a gond. A problémát abban látom, hogy a társadalom túlzottan agilisnak és ambiciózusnak neveli az utódait, trendeket kreálva, ahol sajnos már a kreativitás és az önmegvalósítás is egyfajta trenddé minősült. Az igazi küldetés azonban mindig megpróbálja a belső hanggal megcsengetni a kolompot, kérdés, ki mennyire áll készen, hogy meghallja.”

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport