Françoise Gilot új könyve megjelent a TASCHEN Kiadónál

Françoise Gilot. Three Travel Sketchbooks: Venice, India, Senegal

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Várfok Galéria legendás művészének, Françoise Gilot-nak a TASCHEN idén nyáron egy különleges kiadványt szentelt.

Françoise Gilot velencei, indiai és szenegáli utazásai során 1974 és 1981 között rengeteg vázlatot készített az ott látottakról, saját benyomásairól és élményeiről. A vázlatfüzeteket most a nagyközönség is kézbe veheti, a TASCHEN háromkötetes, díszdobozban megjelenő különleges kiadványával. A vázlatkönyvek egy illusztrált füzettel egészülnek ki, amely tartalmaz egy átfogó bevezetőt, egy interjút a művésszel a munkájától és utazásról, valamint a rajzokon feltűnő kézzel írt szövegek fordítását.

Françoise Gilot. Three Travel Sketchbooks: Venice, India, Senegal

A könyv 5000 számozott példányban jelenik meg, eredeti ára 150 €.

Kedvezményes áron, 135 € -ért előrendelhető a TASCHEN magyarországi partnerénél, a Vince Kiadónál az info@vincekiado.hu-n 2018. augusztus 25-ig!

Françoise Gilot kiállítása a Várfok Galériában

A Várfok Galéria a kiadvány megjelenésével párhuzamosan az őszi évadot Gilot egyéni kiállításával nyitja, melynek témája az utazás lesz.

Megnyitó: 2018. szeptember 7., 19 óra.

Françoise Gilot (1921, Neully-Sur-Seine, Franciaország) festészete diadal, életműve az utóbbi évtizedekben fokról fokra került az őt megillető helyre. Számos csatát kellett megvívnia, míg levetkőzve magáról a „Picasso múzsája” címet, a szakma világszerte elsőrangú, önálló művészként ismerte el. Művészetének gyökerei a 20. századi művészet forradalmi virágkorába vezetnek vissza, ahol közvetlen kapcsolatban állt a kor olyan jeles alkotóival, mint Braque, Matisse, Juan Gris, Apollinaire, Paul Éluard, André Breton, Aragon, Cocteau.

Françoise Gilot alkotásai számos vezető múzeum, így például a Metropolitan Museum of Art, New York (USA); Museum of Modern Art, New York (USA); Centre Pompidou, Paris (F); Musée d’Art Moderne, Paris (F); Musée de Tel Aviv, Tel Aviv (ISR) és elsőrangú magángyűjtemények anyagát gazdagítják.

Forrás: Várfok Galéria