A Völgyben jártunk – Képes beszámoló

Szerkesztő, fotók: Batár Bea

Tegnap este a Quimby koncertjével véget ért a 28. Művészetek Völgye Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáin, udvarain. Immár megszokott dolog, hogy a fesztivál ideje alatt az épületek, a templomok, és mezők átalakulnak: színházi daraboknak, hangversenyeknek, irodalmi programoknak, népzenei produkcióknak, újcirkuszi- és tánc előadásoknak, kiállításoknak, koncerteknek és gyerekprogramoknak adnak otthont 10 napot át.

A koncertek előadói között volt többek között a 30Y, az Anna and the Barbies, az Asian Dub Foundation (GB), a Bohemian Betyars, a Csík Zenekar, a De-Phazz (D), a Hiperkarma, a Hobo Blues Band, az Irie Maffia, a Jónás Vera Experiment, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, a Quimby, a Random Trip, Rebecca Ferguson (GB), a Recirquel Újcírkusz, a Szabó Balázs Bandája, a Triggerfinger (BE), a Vad Fruttik és feltörekvő, alternatív zenekarok.

A fesztiválon – a teljesség igénye nélkül – találtak izgalmas, színvonalas programokat a legkisebbek is a Gyermekvölgyben, a jazzrajongók a Harcsa Veronika és a Muflon Jazz Udvarban, a népzenére-néptáncra vágyók Muharay és a Folk Udvarban, a komolyzene rajongói a kapolcsi és vigántpetendi templomban. Az irodalom szerelmesei ellátogathattak a Kaláka Versudvarba, valamint a Magyar Írószövetség helyszínére. A MókusKert Udvar közös zenélésre, beszélgetésekre, a Momentán Társulat pedig közös improvizálásra hívta a kíváncsiakat, az újcirkusz és a tánc iránt érdeklődőket pedig a Cirque du Tókert. Idén is Taliándörögd volt a színházi központ.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a Művészetek Völgye a kezdetektől fogva különös figyelmet fordít a környezetére, így a fesztivál teljes területén szórólap tilalom és szelektív hulladékgyűjtés volt. Az idei évben a vendéglátóegységek összefogtak és teljesen lebomló, növényi alapanyagokból készült evőeszközöket, tányérokat használtak.

Részletes információk: www.muveszetekvolgye.hu