A 25 ezredik látogatót köszöntik a szegedi dinó-kiállításon

Továbbra is óriási siker a Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz-kiállítása. Az első hét látogatói rohama nem csillapodott, így két hét alatt közel 25 ezren látták a dinókat Szegeden. A 25 ezredik látogatót július 31-én, kedden kora délután köszönti majd Dr. Botka László polgármester a múzeumban.

Minden délelőtt sorok várják a Móra Ferenc Múzeum nyitását Szegeden. A múzeum dionszaurusz-kiállítására kíváncsiak ennyien: a megnyitás első hetében tízezren látták a tárlatot, a második hét után pedig a 25 ezredik látogatóhoz közelít a kiállítás.

A legnépszerűbbek a mozgó-hangot adó robotok, melyek a múzeum előtt és a kiállítótermekben is várják a látogatókat. A gyerekek kedvence a T-Rex robot, mely szinte teljesen betölt egy termet, illetve azok a dinó-autók, melyekre rá is ülhetnek a kicsik. A másik kedvenc a felpróbálható dinó kosztüm, melynek fejét és szemeit belülről mozgathatják a kalandos kedvű érdeklődők.

A kerek látogatószám nem marad ünneplés nélkül: a 25 ezredik látogató várhatóan kedden kora délután lép majd be a Móra Ferenc Múzeum épületébe. A szerencsés látogatót Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere és Fogas Ottó, a múzeum igazgatója fogja köszönteni kedden 14 órakor.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum