Megújult a támfal a szobi Duna-parton – Negyven szobi önkéntes varázsolta színessé a szürke beton támfalat

Szobon elkészültek az önkéntesek annak a beton támfalnak a festésével, amely a Duna-part mentén húzódik. A városban működő József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központ a 10 ezer fő alatti települések kategóriájában pályázott, és nyert elegendő festéket a szürke falszakasz színessé tételére. 

A pályázat célja az volt, hogy a szobi Duna-part mentén húzódó szürke beton támfalat színessé varázsolják. A nemrég átadott gyönyörű tanuszoda és a nemzetközi EuroVelo 6 kerékpárút közvetlen szomszédságában található fal 40 önkéntes lelkes munkája nyomán vált egy nap alatt színes, mégis a környezettel harmóniát alkotó építménnyé. A Szobon élők a három versengő terv közül a Duna közelsége miatt azt választották ki, amelynek a színes mintái a folyó hullámaira emlékeztetnek. A természeti adottságainál fogva is gyönyörű, ősfás parti sétány most már minden tekintetben szemet gyönyörködtető, a kerékpárúton elhaladó számos turista és a naponta arra sétáló helybéliek legnagyobb megelégedésére. A 40 önkéntes egyébként 95 liter festéket használt fel a 200 négyzetméternyi felület megújítására.

Közösségi összefogás a szürkeség ellen

A Let’s Colour Magyarország 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és a megható, példaértékű összefogást, a településszépítő egyesület a Dulux-szal karöltve folytatta a közös munkát, és évről évre pályázatot hirdetett.

A cél az, hogy színessé varázsoljuk a nap mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám, gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek a helybéliek mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A nyertes pályázók idén is Dulux mélyalapozót és festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapták jutalmul, nekik csupán az önkénteseket kellett biztosítaniuk. „Pályázatunk hihetetlen mértékben képes megmozgatni a helyi közösségeket. Jó látni azt Magyarországon, hogy ilyen sokan képesek összefogni egy jó cél, például egy művelődési ház vagy egy elszürkült kerítés kifestése érdekében” – jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. Az elmúlt években a szervezet több mint 24 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet tett színessé, több mint 2100 önkéntes segítségével. 

A Let’s Colour projekt
A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak. A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve idén 8. alkalommal hirdette meg országos pályázatát.

További naprakész információk: www.facebook.com/letscolourhu

Forrás: Let’s Colour Magyarország