Magyar társulattal hirdetik a legjobb brit fesztivált – Nemzetközi szenzációként harangozzák be a Recirquelt

A tavalyi év legjobb brit fesztiváljának megválasztott Latitude Fesztiválon lép fel július 13-án és 14-én a Recirquel. A magyar újcirkusz társulatot, amely Párizs Éjjel című produkcióját viszi a sokszínű zenei és művészeti programot felvonultató suffolki fesztiválra, igazi nemzetközi szenzációként, és az egyik fő attrakcióként mutatják be a szervezők. A társulat többek közt olyan nemzetközi sztárcsapatok mellé került fel a fesztivál hivatalos plakátjára, mint a Grammy-díjra is jelölt The Killers.

Párizs Éjjel @ Nagy Attila, Müpa

A hétvégén újabb neves fesztiválon mutathatja meg magát az elmúlt években komoly nemzetközi sikereket elért magyar újcirkusz társulat. A Recirquel a 2017-ben a legjobb brit fesztiválnak megválasztott (Best Major Festival 2017) Latitude-on lép fel Párizs Éjjel című darabjával, amely a 30-as évek Párizsának varieté világát és forró hangulatú lokáljait idézi meg. A Vági Bence által rendezett darab címét a magyar származású világhírű fotóművész, Brassaï (eredeti nevén Halász Gyula) első albuma, a Paris de Nuit adta, és az előadást is az ő képei ihlették.

Párizs Éjjel @ Nagy Attila, Müpa

A 2005 óta minden évben megrendezett Latitude nemcsak a rózsaszínre, sárgára és kékre festett bárányai miatt Anglia egyik legszínesebb zenei és művészeti fesztiválja, a felnőtteknek szóló koncertek, színházi és operaelőadások mellett rengeteg gyerekprogrammal is várják az érdeklődőket. A több tízezer főt vonzó suffolki fesztiválon (Suffolk Anglia egyik legkeletibb megyéje, ahol a Southwoldban található Henham Park ad otthont a Latitude fesztiválnak), idén többek közt olyan sztárfellépőkkel kényeztetik a közönséget, mint a Grammy-díjra is jelölt The Killers, vagy a brit Kritikusok díját elnyert Rag’n’Bone Man.

Párizs Éjjel @ Nagy Attila, Müpa

A fesztivál legnagyobb nevei között idén helyet kapott a Recirquel is, a társulatot „igazi nemzetközi szenzációként” mutatják be a Latitude honlapján. A Párizs Éjjel című előadás az elmúlt években valóban komoly nemzetközi sikereket tudhat magáénak: tavaly a világ legnagyobb fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en sorra kapta az ötcsillagos kritikákat. A Fringe igazgatósági tagja szerint a produkció a legjobb újcirkusz előadások között van, amelyet valaha a fesztiválon látott.

Párizs Éjjel @ Nagy Attila, Müpa

A Párizs Éjjel Magyarországon legközelebb július 20-án és 21-én lesz látható a Művészetek Völgyében, majd a darabot augusztusban Finnországban, a Tampere Theather Festival-on és a hollandiai Cultura Nova fesztiválon is bemutatják. A társulat egyébként idén is meghívást kapott az Edinburgh Fringe fesztiválra, ahova egy teljesen új produkciót, a My Land-et viszik. A Müpa és az Assembly (www.assemblyfestival.com) produkciójaként létrejött előadás magyarországi premierje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon lesz október 16-án.

My Land teaser videó: https://vimeo.com/273692332

További információ:

www.recirquel.com

www.facebook.com/Recirquel/

www.instagram.com/recirquelcompanybudapest/

Forrás: Recirquel Újcirkusz Társulat
,