TARANTA FEST – július 12-13., Anker’t – Szicíliai zenei fesztivál érkezik Budapestre

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok haladóknak és teljesen kezdőknek. A TARANTA FEST zenei fesztivál fókuszában al-olasz zene és kultúra áll. Július 12-13-án egy kétnapos, ingyenes rendezvény keretében a budapesti Anker’t-ben megmerítkezhetünk a mediterrán hangzásvilágban.

Mimi Serratino

Az idei fesztivál főszereplője 4 fiatal szicíliai zeneszerző énekes, akik zenéjükben izgalmasan ötvözik a hagyományos szicíliai népzenét és a modern zenei elemeket. Kísérleteznek, új stílusokat hoznak létre. Idén Mimì Sterrantino, Francesca Incudine, Valentina Balistreri és Roberta Gulisano képviselik az új és hagyományos szicíliai zenét külföldön, így nálunk is.

Francesca Incudine

A fesztivál minőségi zenével, workshopokkal, kiállításokkal és táncoktatással igyekszik bevezetni a résztvevőket Szicília tradicionális zenéjébe, népi hagyományaiba. A kétnapos rendezvény számos interaktív lehetőséggel várja a résztvevőket, amelyeken megtanulhatjuk ropni a tarantellát és a pizzicat, készíthetünk szicíliai pásztorsípot, mediterrán ritmusokat dobolhatunk a jellegzetes szicíliai keretes dobon, és játszhatunk szicíliai dorombon is. Az igazán kísérletező kedvűek pedig újrahasznosított anyagokból készíthetnek hangszereket. A foglalkozások ingyenesek, de néhány közülük regisztrációhoz kötött a rendezvény honlapján a rendelkezésre álló hangszerek száma miatt.ű

Valentina Balistreri

Mindkét este koncerttel zárul, ahol a 4 fiatal zeneszerző-énekes repít el minket zenéjével a dél-olasz tengerpart mesés tájaira.

Idén 13. alkalommal szervezi meg a Taranta Fest-et a Tamburi di Aci szicíliai kulturális egyesület, melynek megvalósításában partnerként részt vesz a Vivi Budapest Egyesület, a MediaEvent Kft, az AreaSud Egyesület és a Darshan Egyesület. A az idei fesztivál a MiBACT és a SIAE támogatásával valósulhat meg a Sillumina Copia privata per i giovani, per la cultura” kezdeményezés keretein belül.

Roberta Gulisano

A fesztivál záró eseményét július 31-én a szicíliai Zafferana Etneaban tartják, ahol az Etna lábánál található költői környezetben lépnek fel a zenészek.

TARANTA FEST
Időpont: 2018. július 12-13. 16:00-22:00
Helyszín: Anker’t, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.

További információk:

Esemény honlapja: https://tarantafesztival.weebly.com

FB esemény: https://www.facebook.com/events/182250572474560/

Forrás: TARANTA FEST