Online megtekintési lehetőség a mozipremierrel egy időben – A naplemente ragyogása a Cirko Film weboldalán

A cannes-i filmfesztiválon bemutatott megindító japán alkotás, A naplemente ragyogása online is megnézhető lesz a forgalmazó weboldalán: a film egy fél mozijegy áráért a mozipremierrel egy időben lesz elérhető a cirkofilm.hu oldalon.

Kavasze Naomi (Naomi Kawase) japán rendezőnő filmje, A naplemente ragyogása a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. A film Japán lélegzetelállító szépségű tájaira kalauzol, és a veszteség utáni újrakezdés, az empátia és vigasz témáját dolgozza fel.

A naplemente ragyogását június 7-én kezdik vetíteni a magyar mozik. A forgalmazó, a Cirko Film weboldalán a mozipremierrel egy időben online is megnézhetővé válik a film egy fél mozijegy áráért. A vetítési információk és az online verzió is itt található: http://www.cirkogejzir.hu/filmek/a-naplemente-ragyogasa/508/

Az online megtekintési lehetőség célja, hogy a filmkedvelő közönség tagjai közül azok is könnyen megnézhessék a filmet, akik lakóhelyük közelében nem tudnak moziba menni, nincs rá idejük, illetve nincs a közelükben olyan művészmozi, amely ezt az alkotást műsorára tűzné.

Az érzékeny, gyengéd és lenyűgöző képi világú alkotásairól ismert japán rendezőnőnek A naplemente ragyogása volt a hetedik filmje, amit a cannes-i filmfesztiválon vetítettek. Előző filmje, a magyar nézők körében is nagy sikert aratott A remény receptje szintén a veszteségről, illetve az azt követő megújulásról és csendes boldogságról szólt.

A naplemente ragyogása
(Hikari/ Radiance)
japán film japán nyelven, magyar felirattal, 2017, 101’
A cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, az Ökumenikus Zsűri díját nyerte.
Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy õk is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.
Rendező: Naomi Kawase
Forgatókönyvíró: Naomi Kawase
Zene: Ibrahim Maalouf
Vágó: Tina Baz
Szereplők:
Masatoshi Nagase
Ayame Misaki
Tatsuya Fuji
Angol feliratos előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=n7KzQ2Mbq1o
12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Bemutató: 2018. június 6.
Forgalmazza a Cirko Film.

Forrás: Cirko Film