Minikoncertekkel vár a Palotanegyed

A Kórusok Éjszakája egy egyedülálló, hamisítatlan budapesti  civil kezdeményezés. A 2018. június 9-i kulturális rendezvény során egy egész városrészt mozgat meg a főszervező Csíkszerda Egyesület. A mára már hagyománnyá lett Kórusok Éjszakájának előkészítésén és lebonyolításán 240 önkéntes dolgozik önként és dalolva, mely még inkább egyedülállóvá teszi ezt a kezdeményezést.  

A fesztivál rövid, 20 perces minikoncertekkel várja az érdeklődőket. Így teszi lehetővé számukra, hogy minél több műfajba és stílusba belekóstolhassanak egyetlen este alatt. Összesen 54 hazai és külföldi kórus előadásával találkozhatnak a látogatók június 9-én. A józsefvárosi Palotanegyed külső és belső terei kiválóan alkalmasak arra, hogy énekhanggal teljenek meg ezen a kora nyári estén, hiszen nem csupán remek hangzást adnak a színpadi kórusoknak, hanem a meglepetésszerűen felbukkanó flashmobok számára is különleges helyszínt biztosítanak. A nyolcadik kerület utcáin sétálva vagy éppen egy–egy teraszon megpihenve bárki szem- és fültanúja lehet egy egészen elképesztő kóruscunaminak.

A Kórusok Éjszakája szabadtéri rendvényként jellegéből adódóan is egészen rendkívüli hangulatot áraszt.  A buja kertek, a lakóházak udvarai vagy éppen a  zárt, múzeumi belső terek egytől egyig csodás hangzással rendelkeznek, ahol páratlan akusztikával szólalnak meg a fellépő kórusok. A 6. Kórusok Éjszakáján felhangzanak klasszikus darabok épp úgy, ahogyan a modern jazz és a populárisabb darabok is képviseltetik magukat.

Június 9-én délután négy órától egészen este tizenegyig bárki bátran megmártózhat a Palotanegyed utcáin és terein hömpölygő hanghullámokban. Gyerekkarok, népzenei előadók, klasszikusok, régi-zene feldolgozások, kortárs, modern vagy éppen popzenei csapatok töltik meg énekhanggal ezt a csodálatos városrészt, majd az este zárásaként tizenegy órakor a fellépő kórusok közel 1000 énekese a közönséggel együtt fakad dalra a Pollack Mihály téren, hogy együtt adjanak Hangot a térnek!  

Web: www.korusokejszakaja.hu

Facebook: www.facebook.com/KorusokEjszakaja

Instagram: www.instagram.com/korusok.ejszakaja

Forrás: Kórusok Éjszakája