Elindult a HÜM, a Magyarszínházbarátok segítő programja, a Hadd Üljek Melletted!

A nézők segítségével, azzal, hogy a saját jegyük mellé fél áron vettek még néhány jegyet ajándékba, lehetővé tették, hogy a turai Mint a Többi Ember – Közhasznú alapítvány által pártfogoltak megnézhessék április 14-én a Suncity-t. Ebben a turai lakóotthonban értelmileg akadályozott emberek élnek, akik nagyon ritkán jutnak el színházba, közülük van olyan is, aki most először. A Magyar Színház nézői lehetővé tették számukra az élményt és még azt is, hogy együtt örüljenek a nézőtéren. Hiszen azok akik a turaiaknak jegyet vettek ugyancsak ott ültek a nézőtéren, ez a HÜM lényege.

© Renner Tamás

© Renner Tamás

© Renner Tamás

Hadd Üljek Melletted – mondja a projekt jelmondata és a nézők komolyan vették ezt a kérést. A turaiak tényleg úgy érezhették magukat Mint a Többi Ember. Ha van közhaszon a világon, akkor ez biztosan az.

A Magyar Színház HÜM projektjének vezetője Tóth Cecília esélyegyenlőségi referens a délutáni előadás után azt mondta, hogy köszöni és a program megy tovább. Aztán sírdogált egy kicsit meghatottan.

Tóth Cecília esélyegyenlőségi referens © Renner Tamás

© Renner Tamás

A HÜM jegyeket a Dalszínház utcai szervezésen és a Magyar Színház pénztárában lehet megvenni. Ott megmondják melyek azok az előadások, amelyek a HÜM programban látogathatók.

A Magyar Színházhoz eddig a Gyengénlátó Iskolások, a Vakok Iskolájába járók, a Burattinó Iskolások, a Rákospalotai Lánynevelő lakói, a NENESZ-hez tartozó nevelőotthonok lakói, a Vakok Szövetségéhez tartozók, a SINOSZ tagja kapcsolódtak baráti nézőként kedvezményes jegyekkel.

Forrás: Magyar Színház
,