Élőben a Royal Shakespeare Company színpadáról

Habár nem hús-vér valójukban, de áprilistól a legnevesebb, világszerte jegyzett előadóművészeket felvonultató, különleges színházi esteket láthat mindenki, aki angliai utazás helyett csak a III. kerületi Fő térre szeretne ellátogatni. Az Esernyős kulturális térben élőben lesz megtekinthető a Royal Shakespeare Company és a Royal Opera House több válogatott produkciója. A színházi estéket műholdról sugározzák az angliai színre kerülésükkel azonos időpontban eredeti nyelven HD képminőségben és 5.1 hangformátumban.

Az óbudai Esernyősben elsőként április 11-én Stratford-upon-Avonből közvetítik eredeti angol nyelven a Royal Shakespeare Company Macbeth előadásának premierjét. Shakespeare legsötétebb pszichothrillerében a csatából győztesként hazafelé tartó Macbeth a mocsárban három boszorkánnyal találkozik, majd felkavaró jóslatuktól vezérelve gyilkos útra lép. Bár a dráma eredeti történetét sokan ismerik, a színház kedvelőinek igazi kuriózumot ígér a modern felfogású rendezés. Polly Findlay rendezésében a főszereplők Niamh Cusack és Christopher Eccleston lesznek.

A fennállásának 56. évfordulóját ünneplő The Royal Shakespeare Company a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosában, Stratford-upon-Avonban működik állandó társulattal. Ma már New York-ban és Londonban is van székhelye, a legjelentősebb olyan alkotóműhelyként tartják számon a Globe Színház mellett, amely Shakespeare szellemi örökségét ápolja. Az elmúlt évtizedekben számtalan kiemelkedő színházi produkció fűződött a társulat nevéhez, olyan sztárok főszereplésével, mint Mia Farrow, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh és Judi Dench. Az intézmény 2013-ban kezdte meg a moziközvetítéseket, melyeket a kelet-európai régióban elsőként Budapesten láthatott a közönség a Pannonia Entertainment forgalmazásában, és immár Óbudán is az Esernyős Szindbád rendezvényterében.

Időpont: Április 11. Szerda 20.00
Helyszín: Esernyős – 1033 Budapest, Fő tér 2.

Forrás, fotó forrása: Esernyős