A képmutogató – ​költői show Arany János balladáira

Látványos, rockos, táncos és animációs színházi előadásra készül a Magyar Színház társulata, Lengyel Ferenc rendezésében.

© Zsigmond László

A téma: Arany János balladái. Ez a dobbantó, az elrugaszkodási pont, a cél Arany János költői és emberi világának megmutatása, amelyben a családi, a politikai és a történelmi tragédiák egymásba fonódnak. A hosszú életű költőnek lehetősége volt megélni a forradalmi lelkesedést, és idővel a rezignált cinizmust. Hosszú az út a nagyszalontai tanítóságtól a Tudományos Akadémia elnökének posztjáig, és ebben a hosszú életben sokat lehetett fájni, szenvedni, kompromisszumokat kötni, és az élet vége felé visszanézve leltárt készíteni. Mi érte meg és mi nem?

© Zsigmond László

© Zsigmond László

© Zsigmond László

Arany János balladáiból összeállított zenész este alkalom egy invenciózus, minden ízében mai előadásra, amelyben egyaránt szerephez jutnak a színészek, a táncosok, a rockzene, az animáció, a kép, a látvány és a számítógépes technika. A versek ismerős sorai már-már slágerek – ez az alap, erre épít az alkotók fantáziája, és arra, hogy Arany János, bár betöltötte a 200. életévét, nem szűnt meg látni minket és írni rólunk.

© Zsigmond László

© Zsigmond László

© Zsigmond László

A Magyar Színház a 21. század eszközeivel segíti a 200 éves kortárs költő mondanivalóját megértetni a mai nézőkkel. Nem riadunk vissza semmitől. Se képtől, se zajtól, se softvertől.

Arany imádná!

http://pestimagyarszinhaz.hu/a-kepmutogato/

Forrás: Magyar Színház