Kerekasztal-beszélgetés: Milyen szerepet játszik majd a fiatal generáció a politikában?

A fiatal generációk aktuális problémákra adott válasza témánként és országonként változik. Van, hogy hallatják a hangjukat és van, hogy közönyt tanúsítanak. Miért aggódnak és mire vágynak? Szerintük hol van a helyük a politikai közösségben? Ezekre a kérdésekre keresnek választ a Budapesti Francia Intézetben megrendezett kerekasztal-beszélgetés francia, magyar, cseh és szlovák szakértői december 12-én.

A vitát Charles Deffrennes, a francia Voxe Academy (Voxe.org) munkatársának előadása indítja. A Voxe.org egy 2012-ben létrehozott  francia «civic technology», amely olyan digitális eszközök fejlesztésén dolgozik, amelyek közelebb hozzák a fiatal választókhoz a politikát és ösztönzik őket arra, hogy részt vegyenek a politikai életben. A Voxe.org hozta létre a Voxe Academy programot is, amely középiskolások és egyetemisták politikai érzékenyítésével és felkészítésével foglalkozik.

További szakértők :
Mikecz Dániel (HU), Republikon Intézet
Veronika Vinklarkova (CZ), Fiatal Politológusok Klubja
Mirka Dujicova (SK), Nagyszombati Egyetem

Francia és angol nyelven szinkrontolmácsolással

A „Beszólsz vagy beszállsz? Politikai szerepvállalás napjainkban” c. 2017-es előadás- és beszélgetéssorozat a párizsi Francia Intézet támogatásával, a budapesti, prágai és pozsonyi Francia Intézetek közös szervezésében jött létre.

Az előadás időpontja : 2017. december 12. 18:00 / Budapesti Francia Intézet

További információért látogasson el a weboldalunkra és kövesse az eseményt a Facebookon