MUKUCSOM a múzeumban – Szakmai seregszemle Szegeden

Idén is megrendezik a Móra Ferenc Múzeum legendás konferenciáját Múzeumi Kutatások Csongrád Megyében címmel. Érdekes előadásokat hallhatnak az érdeklődők többek között a Dóm tér régészeti ásatásáról, az egykori szegedi várat érintő feltárásokról, a makói kalaposmesterekről és a hódmezővásárhelyi munkásőrökről. A tudományos konferenciát november 27-29. között rendezik meg a szegedi múzeum könyvtárában.

Móra Ferenc Múzeum – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A szegedi Móra Ferenc Múzeum egyik legrégebbi tudományos seregszemléje a „MUKUCSOM” – Múzeumi Kutatások Csongrád Megyében című konferencia. A felolvasó ülésen minden évben a megyei múzeumi szakemberek, kutatók mutathatják be legfrissebb kutatási eredményeiket.

November 27-29. között érdekes néprajzi, régészeti, történettudományi, művészet- és irodalomtörténeti, természettudományi, közönségkapcsolati előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a MUKUCSOM-on. A közel ötven előadás között szó lesz például az egykori szegedi várat és a jelenlegi Dóm teret érintő régészeti feltárások eredményeiről, a makói kalaposmesterekről, a hódmezővásárhelyi munkásőrökről vagy a restaurátorok izgalmas szakmai kihívásairól is.

A MUKUCSOM-on a részvétel ingyenes, a részletes program a Móra Ferenc Múzeum weboldalán keresztül is elérhető: http://moramuzeum.hu/mukucsom-2017

Forrás: Móra Ferenc Múzeum