Megnyílt hazánk legnagyobb virtuálisvalóság-központja

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az első magyar multiplayer virtuálisvalóság-szórakoztatóközpont. A régiós szinten is egyedülálló Play VR Budapestben 200 négyzetméteren lehet különféle játékokat kipróbálni a legújabb VR-technológiák segítségével.

Zombi apokalipszis az arizonai sivatagban, hegyi túra Kolorádóban, vagy ügyességi lövöldözős játék? Október végén megnyitotta kapuit az első hazai multiplayer virtuálisvalóság-szórakoztatóközpont, ahol lehetőség nyílik csapatként is átélni például egy zombi támadást, vagy felfedezni a mélytengeri élőlényeket. A főváros központjában található Play VR Budapestben változatos játékokban lehet részt venni már 8 éves kortól – az egyszerű ügyességi feladatoktól kezdve az intenzív akciójátékig.

A virtuális valóság egy olyan technológia, amelynek segítségével a felhasználó egy másik világban érezheti magát. A kézben lévő kontrollerek segítségével megérinthetők a virtuális tárgyak, a kontroller pedig akár fegyverré is alakulhat, amivel úgy kell célozni, mint egy igazi pisztollyal.

A VR-centrum régiós szinten is egyedülálló, mivel egyszerre akár hat személy szobaléptékű VR-játékát teszi lehetővé.

A szórakoztatóközpont 200 négyzetméterén mindenki kipróbálhatja a legújabb VR-eszközöket, amelyek annyira pontosan követik a fej és a test mozgását, hogy teljesen természetesen hatnak, és nem okoznak szédülést. A központ a három legnagyobb gyártó VR-szemüvegeit vonultatja fel, és összesen 8 db VR Headset, 6 db HTC Vive, 1 db Oculus Rift, 1 db PlayStation VR található a centrumban.

November 10-én várnak mindenkit, aki kipróbálná, hogy milyen is a virtuális valóság. Aki nyitott egy új, interaktív szórakozási lehetőségre, annak csupán regisztrálnia kell a Play VR honlapján az ingyenes nyílt napra.

Forrás, fotó forrása: Play VR Budapest