Új magyar szuperhősfilmet mutattak be a Primanimán

Elkezdődött a 6. Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál, melyen elsőfilmes rendezők és filmes egyetemek vizsga-, illetve diplomamunkái versenyeznek. A fesztiválra idén Püsök Botond készített M. Kapitány címmel beharangozó filmet.

M. Kapitány – Fotó forrása: Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál

A Primanima fesztiválnak tavaly először készült promófilmje: Visky Ábel Semmi bogár című rövidfilmje bejárta az internetet, hamar a nézők kedvencévé vált és a Magyar Filmhét programjába is bekerült. Hagyományteremtő szándékkal idén is egy rövid promófilmmel nyitott a budaörsi fesztivál, mely szándékosan nem animációs technikával készült, ám mégis kapcsolódik a Primanimához.

M. Kapitány – Fotó forrása: Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál

Idén az SZFE dokumentumfilm szakos hallgatója, Püsök Botond készített promófilmet M. Kapitány címmel, aki korábban többek közt a Kendeffy című fikciós rövidfilmet, valamint az Angéla című dokumentumfilmet rendezte. A forgatókönyvet Püsök Botond és Kertész Zsanett jegyzi, az operatőr pedig ismét Kürti István. A főszerepben Rainer-Micsinyei Nóra, akit többek közt Enyedi Ildikó Testről és lélekről, Cristina Grosan Éjszakai festés, valamint Badits Ákos Boglárka című filmjéből ismerhet a közönség.


Az M. Kapitányban hétköznapi élethelyzetek keverednek egy kis fekete humorral és a csodával: egy fiatal lány az apjának szánt születésnapi tortával igyekszik egy szuperhősfilm castingjára. A meghallgatás azonban régi emlékeket idéz fel benne és lassan rájön, hogy valójában mi is számít igazán az életében, és szuperhőssé sem csak egy filmben válhat az ember.

M. Kapitány – Fotó forrása: Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál

Patrovits Tamás, a Primanima fesztiváligazgatója szerint a fantázia és a valóság határán mozgó alkotás “szerzői rövidfilmként is megállja a helyét, mivel nem egy direkt reklámfilmet kértünk, hanem olyat, ami a Primanima fesztivál után, önmagában is nézhető. Egy megkötés volt, hogy budaörsi helyszíneken forogjon a film.”

Primanima október 18. és 21. között tart Budaörsön. A fesztivál részletes programja a megújult honlapon olvasható, a Facebook-eseményhez ezen a linken lehet csatlakozni.

Honlap: http://primanima.eu/
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/136589490306632/

Forrás: Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál
,